Mafia 2 bekreftes

Oppfølgeren til Mafia er i høyeste grad i utvikling. Dette bekreftet utgiver 2K Games i kveld.

Etter forrige ukes klare indikasjoner, var det strengt tatt bare en formalitet som gjenstod. Men nå er det altså offisielt: Mafia 2 er under utvikling for PC og «neste generasjon konsoller», og det er fremdeles Illusion Softworks som står bak roret. Dette bekrefter 2K Games i en kort pressemelding i kveld.

Ett av de første fem skjermbildene fra Mafia 2.

Annonseringen forteller oss at vi kan vente en dyp, gangsterhistorie fra en fiktig, kriminell underverden på 40- og 50-tallet. Det blir action både til fots og i tidsriktige og klassiske mafiabiler. Filmatiske Hollywood-aktige sekvenser lover å føre frem sterke og troverdige personligheter i en by som skal yre av liv.

– Ved å smelte sammen høyoktan skyting, villmannskjøring og en engasjerende historie, ser Mafia 2 ut til å bli bransjens mest uimotståelige Mafia-tittel sålangt, skrytes det i pressemeldingen.

2K Games ser ut til å være klar over hvor mange tilhengere som har ventet på en oppfølger, og ikke minst forventningene som stilles. Men Christoph Hartmann, president hos 2K Games, forsøker å berolige fansen:

– Ettersom originale Mafia var en stor suksess, er vi storfornøyd med å utnytte kraften av neste generasjon konsollteknologi for å lage en helt ny opplevelse, samtidig som vi ivaretar elementer som fansen likte fra forgjengeren. «Wow»-faktoren til Mafia 2 redefinerer definitivt målestokken for visuell kvalitet og action, som man forventer i Hollywood-filmer.

Dette, samt de fem første skjermbildene, er for øyeblikket alt vi vet om Mafia 2. Men ettersom Games Convention-messa åpner sine dører i morgen, er det all grunn til å tro at mer konkret informasjon finner sin vei ut på Internett de nærmeste dagene.

Siste fra forsiden