Masse nytt for PSP

PSP får snart videokommunikasjon, chat, videonedlasting og satellittnavigering.

Sony holdt i kveld sin pressekonferanse på Games Convention, og brukte anledningen til å annonserte nye tjenester for sin håndholdte PSP.

Januar neste år kommer Go!Messenger – en trådløs kommunikasjonspakke som gir brukere mulighet til å kommunisere med hverandre i tekstform. Ved å koble til et spesielt PSP-tastatur eller Go!Cam, kan funksjonaliteten utvides med både lyd og bilde. Applikasjonen blir en del av en gratis programvareoppdatering.

Videre snakket Sony om en offisiell videotjeneste, som skal debutere i Irland og Storbritannia tidlig neste år. Gjennom samarbeidspartneren Sky, vil PSP-eiere få tilgang på innhold innenfor temaene underholdning, sport, film, musikk og animasjon. Det vil på sikt også være annet type innhold gjennom tredjeparts-kanaler. Alt innhold vil være gratis, bortsett fra de mest profilerte filmene og sportsbegivenhetene.

GPS-mottakeren til Go!Explore-programmet.

Planen er å lansere en tilsvarende videotjeneste i andre land også, inkludert Norge, men det er foreløpig ikke annonsert noe lanseringsvindu eller mulig samarbeidspartner her til lands.

Til slutt kunngjorde Sony Go!Explore – et satellittnavigeringssystem for PSP, til bruk i bil eller til fots. Programvaren som kommer på markedet like etter årsskiftet lover et fullt funksjonelt GPS-system med blant annet ruteplanlegger, sving-for-sving-veiledning, raskeste/korteste rutebeskrivelse, 3D-visninger av byer og kjente landemerker, samt dag/natt-modus.

GPS-programvaren kommer i form av en UMD-disk, og blir tilgjengelig på 11 språk, inkludert norsk. Syv geografiske kartutgaver er bekreftet (Storbritannia/Irland, Den iberiske halvøy, Frankrike, Tyskland/Østerike/Sveits, Italia, Benelux-landene og Skandinavia). kart kjøpes på en UMD-disk. En spesiell GPS-mottaker kobles til PSP-en. Oppgraderinger til kartene, samt nye kart, kan bestilles via PlayStation Network.

Det er også verdt å nevne at det kommer en ny, slank og lett PSP-modell i butikk 5. september.

Siste fra forsiden