Metal Gear Solid og Silent Hill til PSP

Konami har kunngjort at to av deres aller mest populære franchiser, Metal Gear Solid og Silent Hill, får fullverdige PSP-spill i løpet av året.

Metal Gear Solid: Portable Ops skal, i følge en pressemelding fra Konami, redefinere snikeactionsjangeren for håndholdte plattformer. Spillet kommer med en original historie som foregår i 1970, kort etter hendelsene i Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Her møter vi blant annet kjente figurer som Para-Medic, Major Zero og Sigint, og vi får også være vitne til Snake sin største personlige tragedie.

Metal Gear Solid: Portable Ops

Portable Ops leverer seriens kjente snikegamplay på PSP, samtidig som det innfører en rekke nye elementer. For eksempel får vi et nytt kamerasystem spesielt designet for håndholdt spilling, samt muligheten til å rekruttere nye hjelpere underveis. Spillet får også en omfattende flerspillerkomponent, som inkluderer en unik mulighet til å heise det hvite flagget, slik at du overlever til neste runde selv om du ligger an til å tape (alternativt kan du kjempe til døden, og må i så fall vente til neste spill).

Silent Hill Origins (arbeidstittel) røper noe av forhistorien til uhyggelige Silent Hill. En lastebilsjåfør blir strandet i byen, og opplever hvordan situasjonen i den vesle byen stadig forverres. Nå må han komme seg bort derfra, samtidig som han prøver å finne sannheten bak grufulle hallusinasjoner som har plaget ham i mange år.

Et av de nye elementene i Silent Hill Origins er muligheten til å bruke møbler og skrot for å skape barrikader som stopper forfølgende fiender (i alle fall midlertidig). Spillet kommer også med et spesialdesignet kamerasystem og oppdaterte kontroller, og kommer selvfølgelig med et lydspor skapt av seriens faste komponent, Akira Yamaoka. Spillet utvikles av Climax, og kommer i salg til vinteren.

Siste fra forsiden