Microsoft kjøper Lionhead

Ryktene har gått en stund, og nå er det bekreftet: Microsoft kjøper Lionhead Studios, folkene bak Black & White, The Movies og Fable.

Lionhead Studios ble opprettet i 1997 av flere veteraner fra det britiske studioet Bullfrog, som stod for klassikere som Populous, Theme Park, Syndicate og Dungeon Keeper. Lionheads frontfigur er den karismatiske og utradisjonelle spilldesigneren Peter Molyneux, og det første spillet deres var Black & White, som solgte over to millioner kopier.

Senere har Lionhead utviklet Fable og Fable: The Lost Chapters, samt Black & White 2 og The Movies. I løpet av historien sin har de også jobbet med andre etterlengtede spill, som dessverre har blitt kansellert (det forhistoriske B.C. og det psykedeliske actionspillet Unity fra Jeff Minter). For øyeblikket jobber studioet med ekspansjoner til The Movies og Black & White 2, samt ikke-annonserte prosjekter.

Nå har Microsoft Game Studios kjøpt Lionhead, og gitt ut en pressemelding som forteller at studioet umiddelbart vil begynne å lage spill eksklusivt for Xbox 360 og Windows. Microsoft er svært fornøyd med oppkjøpet, og det samme ser ut til å gjelde Lionhead og Peter Molyneux, som forteller at Microsoft lenge har støttet deres kreative visjon, og at oppkjøpet gir dem stabiliteten som trengs for å lage spill i verdensklasse.

Siste fra forsiden