Microsoft kunngjør Live Anywhere

Live Anywhere er en Xbox Live-kompatibel onlineservice for Windows-gamere, som vil lanseres i forbindelse med Windows Vista.

Microsofts Live Anywhere er en onlineplattform som tillater Windows Vista, mobile Windows-versjoner og Xbox 360-brukere å kommunisere med hverandre og spille mot hverandre over nettet. Systemet skal lanseres tidlig neste år, og ble demonstrert på Microsoft sin pressekonferanse i går.

Demonstrasjonen viste hvordan en Xbox 360-bruker kunne sende en invitasjon til en PC-bruker, som så logget seg på samme spill (det nylig kunngjorte Shadowrun), for å kjempe mot Xbox 360-eieren. I et annet eksempel ble det brukt en mobiltelefon for å modifisere en bil i et bilspill, før brukeren laget et "skin" ved hjelp av et tegneprogram på PC. Deretter ble det lastet over på en Xbox 360, hvor det ble brukt inne i spillet.

Ellers ser det ut som systemet vil gi PC-eiere tilgang til de fleste funksjonene Xbox 360-eiere har over Xbox Live. Microsoft understreket nok en gang at de vil jobbe for å få PC-en tilbake som spillemaskin, og dette ser ut til å være et ledd i denne planen. Det er ikke klart om systemet vil komme med et innebygd distribusjonssystem, i stil med Xbox Live Arcade og Steam.

Microsoft viste forøvrig også noen nye spill til Xbox Live Arcade, blant annet et spill i den populære Lumines-serien. Disse regner vi med å få mer informasjon om senere.

Siste fra forsiden