Minecraft - PlayStation 4

Minecraft på PlayStation 4 får støtte for kryssplattform­spilling

Minecraft: Bedrock kommer omsider til Sony-konsollen.

Etter mye frem og tilbake skal PlayStation 4-spillere omsider få spille Minecraft med venner på andre plattformer. Det forteller utvikler Mojang via Xbox' nettsider.

Minecrafts Bedrock-versjon kommer til PlayStation 4.
Microsoft

Fra 10. desember vil spillets PlayStation 4 Edition begynne å gå over til den sammenkjørte Bedrock-versjonen. Dermed kan eiere av Sony-konsollen blant annet se frem til å spille med de på Xbox One, PC, Nintendo Switch, iOS, Android og Gear VR.

Bedrock-oppgraderingen er gratis for alle som eier spillet, men krever at du logger deg inn med en Microsoft- eller Xbox Live-konto. Når det er gjort kan du i tillegg ta med deg fremdrift og kjøp uansett hvilken plattform du spiller på.

– Tiden er inne

I en uttalelse til Eurogamer forteller Microsoft at samtalene med Sony om å bringe PlayStation 4-spillere inn i varmen har pågått en stund. Talspersonen for selskapet forklarer riktignok at tiden nå var inne for å få jobben gjort.

– Dette har vært et stort år for Minecraft. Vi har introdusert svære endringer til spillet og tatt steg i nye retninger, men vår opprinnelige visjon om å bringe spillere sammen på tvers av enheter, for å gi dem den beste opplevelsen uansett hvilken plattform de er på, vil alltid stå i sentrum.

Ved siden av støtte for spill på tvers av plattformer, byr Bedrock også på en haug med innhold som ikke er tilgjengelig i en gamle konsollversjonen. Dette inkluderer større tilpasning av spillerfiguren, samt omfattende overhalinger av originale områder og funksjoner i Minecraft.

Et Diablo-lignende Minecraft-spill er også på vei.
Vår skribent lot seg imponere da han så Minecraft Dungeons i sommer »

Siste fra forsiden