Modern Warfare 2 er historisk

Modern Warfare 2 er historisk

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Som de fleste helt sikkert har fått med seg, har Call of Duty: Modern Warfare 2 blitt en kommersiell knallsuksess, til tross for en del misnøye blant brukere.

Profittmaskin deluxe

Og nå, en ukes tid etter lanseringen av spillet, har Activision sluppet en pressemelding hvor de hevder å ha stått for intet mindre enn den mest suksessfulle lanseringen i hele underholdningsbransjens historie.

Modern Warfare 2 har altså ikke bare danket ut spill, men også diverse salgsrekorder til bøker og filmer.

Spillet skal nemlig ha sopet inn vanvittige 550 millioner dollar på verdensbasis etter fem dager, altså godt over 3 milliarder norske kroner.

Den forrige rekorden for mest innbringende lanseringsuke hadde Grand Theft Auto IV med 500 millioner dollar. Rekorden blant kinofilmene hadde Harry Potter og Halvblodsprinsen, med samlede billettinntekter på 394 millioner dollar i løpet av de første fem dagene.

Den mest suksessfulle boklanseringen noensinne, Harry Potter og Dødstalismanene, må også se seg grundig slått. Boka solgte for 220 millioner dollar i løpet av den første dagen, mot MW2s 310 millioner.

Spillet har også satt nye standarder på internett, og ifølge Microsoft ble over 5.2 millioner multiplayer-timer logget i løpet av det første døgnet på Xbox Live.

(Kilde: Pressemelding)

Kommentarer (40)

Forsiden akkurat nå

Til toppen