Møkkete Colin McRae i 2007

Her er litt ny informasjon om det neste Colin McRae-spillet, som sannsynligvis blir det mest grisete til nå.

Det var i mai vi for første gang hørte om den femte utgivelsen i rallyserien til skotten Colin McRae. Nå har Codemasters gitt oss litt mer å tygge på. Spillet er døpt til Colin McRae: DIRT, og utvikles for PC, Xbox 360 og PlayStation 3, samt mobiltelefoner. Som tittelen hentyder kan vi forvente oss mye skit i form av off-road-kjøring med store og små biler.

En hel bråte ulike biler vil være tilgjengelig, inkludert tohjulsdrevne, firehjulsdrevne, bakhjuldrevne og klassiske rallybiler. Det samme gjelder de forskjellige løpstypene som vil ha asfalt, grus, gjørme, skit og/eller lort som underlag. Codemasters mener at Colin McRae: DIRT blir mer variert enn noe annet mesterskapsbasert rallyspill på markedet.

Utgiveren har tidligere uttrykt at spillet utvikles slik at også nye spillere lett skal kunne sette seg bak rattet og oppnå gode tider. Samtidig lover de svært utfordrende konkurranser for veteraner, med en større, raskere og villere kjøreopplevelse.

Spilleren kan se frem til å ofte bli sendt langt vekk fra de ordinære løypene. I en av modusene får vi et Dakar-lignende ørkenløp, hvor mange ulike biltyper kan delta. Vi får også en dedikert modus for europeiske, internasjonale og globale rallyturneringer, uten at videre informasjon om dette blir gitt. Vi får naturligvis også kjente fjellklatringsetapper, punkt-til-punkt-strekninger og tradisjonelle rallycross-innslag. Vi regner likevel med at møkkete off-road-kjøring er hovedfokus denne gangen, og ser frem til flere detaljer rundt dette fra Codemasters.

Fysikksystemet, skadesystemet og kontrollsystemet får en solid overhaling. Dette betyr blant annet at hver hump eller løs stein i veien vil merkes hos spilleren, skal vi tro pressemeldingen.

Foreløpig er dette, pluss de første konseptbildene, alt vi kjenner til om Colin McRae: DIRT. Men vi underretter dere naturligvis så snart vi får tak på mer offisiell informasjon. Lansering er satt til 2007.

Siste fra forsiden