Mount & Blade når versjon 0.802

Det spennende rollespillet Mount & Blade har fått en ny versjon, med massevis av forbedringer.

Mount & Blade er et rollespillprosjekt utenom det vanlige. Utviklerne i tyrkiske Taleworlds fant nemlig ut at det ville ta alt for lang tid for et lite team å utvikle et helt rollespill fra grunnen av, spesielt når det skulle være så ambisiøst som Mount & Blade. Derfor begynte de tidlig å lansere betaversjoner av spillet, noe som har skaffet dem de nødvendige inntektene til å kunne fortsette utviklingen.

Nå har de lansert versjon 0.802, som fikser en rekke feil fra versjon 0.800. Versjon 0.800 ble lansert for kort tid siden, og nyhetene i denne versjonen er mange. Blant annet kan store slag nå involvere mer enn to grupper samtidig, og Taleworlds forteller også at de har gjort en haug av endringer i forhold til brukergrensesnittet og grafikken.

Mount & Blade er et actionrollespill som har fått stor skryt for kampmotoren sin (hvor du blant annet får kjempe på hesteryggen). Systemet føles svært naturlig, og for å lykkes i kamp må du kunne forutse fiendens bevegelser og blokkere slagene hans (eller hennes) samtidig som du prøver å få inn en fulltreffer eller to. Mount & Blade kommer med en rekke forskjellige våpen, som sverd, pil-og-bue og lanse.

Det hele foregår i en dynamisk og aktiv middelalderverden som heter Calradia. Her kjemper ulike fraksjoner om makten, og det er gode muligheter for at talentfulle krigere kan tjene seg søkkrike (både i forhold til penger og berømmelse) på situasjonen. Naturligvis har uføret landet har havnet i også tiltrukket seg banditter og leiemordere, og det er alt annet enn trygt å reise rundt i Calradias villmark.

Mer informasjon om spillet finner du på det offisielle nettstedet. Du kan også besøke forumet for å finne ut nøyaktig hva som er nytt (samt informasjon om hvordan du skal gå frem om du vil benytte deg av en spillfigur fra en tidligere versjon). Versjon 0.802 av Mount & Blade er på 76 MB.

Siste fra forsiden