Anmeldelse

Mouse Bungee og Mouse Skatez

Vi har testet mus og musmatter tidligere, men det finnes andre produkter på markedet for oss gamere som også er interessante. I dag har vi tatt for oss to av de. Dette er produkter som kanskje kan virke noe unødvendige, men anmelderen ble i hvert fall overrasket over resultatet.

Her om dagen fikk jeg en pakke fra Microplex med litt godsaker for oss gamere. På pakken stod det at den inneholdt en Mouse Bungee og Mouse Skatez, men innholdet tilsynelatende en liten hvit eske og en liten plastikkpose. Ikke særlig imponerende med andre ord. Her må vi huske vår mors ord, en må ikke skue hunden på håret. Derfor gikk jeg nådeløst til verket og testet for harde livet, hva ble resultatet?

Mouse Bungee er en av de tingene som later til å være veldig unyttige og meningsløse. Dingsen skal holde på plass musledningen din og sørge for at den ikke henger seg opp eller kommer i veien på skrivebordet ditt. Er det noen vits i å lange ut penger for denne tingen? Esken den kommer i er hvit og anonym, akkurat som eskene som vifter kommer innpakket i. Mouse Bungee består av en svart plastikkfot og en elastisk arm som holder musledningen. Konstruksjonen er stødig, og innretningen er tung nok til å stå der den var ment til uten å flytte seg omkring etter musens bevegelser. Den elastiske armen gir akkurat nok motstand til at den holder ledningen på plass uten å begrense friheten til brukeren.

Installasjonen er enkel. Du holder sammen to klips på hver sin side av den elastiske armen for så å smette musledningen inn i sin holder. Deretter trykker du den resterende musledningen fast i selve støtten til Mouse Bungee. Kanskje en smule vanskelig forklart, men når du sitter der med dingsen er det umulig å gjøre dette på feil måte.

Produktet er av den typen som virker ubetydelig og totalt unyttig, men som ikke er det likevel. Produsenten lover at Mouse Bungee vil gi deg følelsen av å bruke en trådløs mus, uten at du må lide deg gjennom ulempene ved våre trådløse gnagervenner. Alt i alt vil jeg anbefale Mouse Bungee til en hver gamer som er villig til å betale litt for å bli enda litt bedre. Jeg skal være ærlig, du vil ikke merke noen stor forskjell med og uten Mouse Bungee, men i de duellene der hver millimeter teller er det alltid godt å ha enda en faktor på sin side. Som Anne Grete Prøys sa: "Av og til er en millimeter nok". Og når det kan være nok er det irriterende å vite at du kunne fått den fraggen hadde du ikke vært så gnien.

Prisen må være det eneste som er litt negativt. For øyeblikket koster den 195,- hos Microplex. Du må derfor selv avgjøre hvor ivrig du er etter å ha marginene med deg. Spiller du aktivt i en clan for eksempel, og har penger, er Mouse Bungee et produkt du ikke kan unnvære.

Mouse Skatez
Mouse Skatez ser ut som teip, og de sendes til deg i en liten plastpose. Ikke særlig mye teip heller, men produsenten lover at det er nok til to mus. Dette stemmer, men for 90,- synes jeg de kunne spandert en større dose. Det er jo tross alt bare teflon teip.

I bruksanvisningen har man kalt det verdens glatteste stoff, men man kan ganske enkelt kalle det veldig-glatte-greier-man-teiper-på-musføttene. Selve installasjonen av teipen foregår ved at man renser musføttene med den alkoholdynkede servietten som følger med, for så å klippe opp teipen i passende biter og putte disse på de nyvaskede musføttene. Ikke direkte vanskelig, nei. Det viktige dog er at de faktisk er veldig nyttige. Etter å ha teipet de på min Microsoft mus merket jeg faktisk veldig stor forskjell. Mye mer enn jeg hadde forventet. Nå opplever jeg så godt som ingen motstand lenger, og jeg kan derfor bevege musen kjapt og nøyaktig helt uhindret. En kombinasjon med en glatt musmatte, Mouse Bungee og Mouse Skatez vil derfor gi deg en optimal musopplevelse. Prisen kan være drøy, så nok en gang må du vurdere om du vil bruke så mye penger på en mindre forbedring. Er du dedikert og aktiv er det ikke noe spørsmål en gang, men om du er det må du finne ut selv.

Siste fra forsiden