Mye nytt i FIFA 09

Vil utnytte ulike plattformer

FIFA 09 vil skille seg mer ut fra plattform til plattform.

Tirsdag annonserte Electronic Arts de første detaljene om FIFA 09. Denne gangen har man skreddersydd hver utgave til å passe perfekt til de respektive plattformene.

Ronaldinho klar for frispark i FIFA 09.

– Vi har hørt på spillere og fotballfans fra hele verden når vi nå lager unikt gameplay til hver plattform, sier Andrew Wilson i EA i en pressemelding.

Dekker alt og alle

Det må være litt av en jobb. Spillet kommer nemlig til Xbox 360, Playstation 2 og 3, PSP, PC, DS, Wii og mobil denne høsten.

– Alle vil spille et fotballspill som er laget for formatet de eier. Vi forstpår det og har nye elementer, nye moduser og kontroller som passer til hver plattform, sier Wilson.

Flaggskipet blir nok uansett utgaven på PS3 og 360. Her skryter man av mer av 250 nyvinninger og forbedringer fra FIFA 08. Animasjonsteknologien er ny, noe som gjør spillerne mer reaksjonsterke i forhold til din knappetrykking. Spillerne har også fått en mer realistisk bevegelsesfysikk.

Morofotball med Wayne Rooney på Wii.

Modusen Be a Pro: Seasons er også ny. Her kan du utvikle din valgte utespiller over fire sesonger, der målet er å bli en legende på landslaget. Vi vil også få se linjemenn og dommere i årets utgave av FIFA – skal si det tok tid å få til.

Mer arkade

Wii-utgaven skal også være unik, med et større arkadepreg. Her er fokuset sterkere på enkle flerspillerøvelser der alle kan ha det moro, uansett ferdighetsnivå. Mii-versjoner av fotballstjernene vil selvsagt dukke opp her.

Mange spillere har vært oppgitt over hvordan PC-utgaven av FIFA har blitt behandlet de siste årene, det lover EA å rette på i år.

– Vi har bestemt oss for å investere og innovere for å få til en PC-unik spillopplevelse. Spillere vil ha en opplevelse som er eksklusiv for PC, og det vil FIFA 09 gi dem, sier spillets produsent, Paul Hossack.

Her snakker vi ultrarealistisk spillbarhet og grafikk i toppklassen. I tillegg har man laget et kontrollsystem som skal passe perfekt til tastatur og mus.

Les også
Anmeldelse: FIFA 09

Vi kommer tilbake med mer om FIFA 09 så snart vi får fingrene i en spillbar kode.

Siste fra forsiden