Mystikk og eventyr for PSP

Midway har kunngjort at de vil gi ut det klassiske eventyrspillet Myst for PSP.

For over et tiår siden tok det drømmeaktige eventyrspillet Myst spillverdenen med storm, og nå kommer det til PSP. Midway har kunngjort at de vil stå for utgivelsen av den kommende PSP-versjonen, som er under utvikling hos Hoplite Research.

Myst foregår på ei tilsynelatende øde øy, full av merkelige maskiner og installasjoner. Etter hvert som spilleren utforsker øya og eksperimenterer med installasjonene, får han også innsikt i forhistorien til øya, og omsider blir det klart at ved å løse de mange gåtene han stilles over for kan han redde øyas tidligere innbyggere fra deres fangenskap i en parallell dimensjon.

Spillet er et nodebasert eventyrspill med et enkelt pek-og-klikk-grensesnitt, og kommer med massevis av gåter og labyrinter. Det er ikke klart hva slags forskjeller det vil være mellom PSP-versjonen og PC-spillet den er basert på, men Midway forteller at de vil gi ut mer informasjon om spillet (og utgivelsesdatoen) om ikke lenge.

Skaperne av Myst, Cyan Worlds, er forøvrig i full gang med å bringe onlineprosjektet Uru Live tilbake, etter at det opprinnelig ble kansellert i 2004. Relanseringen foregår i samarbeid med den amerikanske mediegiganten Turner Broadcasting, og spillet vil bli tilgjengelig for de som abonnerer på Turner sin GameTap-tjeneste. Denne er ikke tilgjengelig i Europa, men Cyan har fortalt at det også blir mulig for europeere å abonnere på Uru Live.

Siste fra forsiden