Nå kommer nyversjonen av Final Fantasy VII

Sony bekreftet nyheten fansen har ventet på i over ti år.

Skjermbilde (PlayStation/YouTube)

Det er bare å klype seg i armen, for dette er nesten for godt til å være sant. Kort tid etter at Sony viste frem The Last Guardian annonserte de at en etterlengtet nyversjon av Final Fantasy VII er på vei. Final Fantasy VII Remake har ikke fått noen offisiell utgivelsesdato, men ifølge nettsiden Siliconera er planen å gi det ut i forbindelse med 20-årsjubileet til det opprinnelige spillet, altså en gang i 2017.

Sony ertet på seg Final Fantasy-fans verden over da Final Fantasy VII-logoen dukket opp under fjorårets PlayStation Experience. Stormende jubel ble til voldsom skuffelse da utgiveren forklarte at det kun var snakk om en portering av originalversjonen til PlayStation 4. Nå leverer de endelig det fansen har etterspurt i 10 år.

Regi av Tetsuya Nomura

Se den første traileren for Final Fantasy VII Remake. (Video: PlayStation)

Det ble ingen narrestreker fra Sony denne gangen som viste en kort trailer etterfulgt av ordet «remake» i store bokstaver i tilfelle noen fortsatt var i tvil. I traileren fikk vi se glimt av både Cloud og Barrett på vandring gjennom Midgard-slummen, til lyden av spillets velkjente åpningsmusikk.

Final Fantasy VII Remake utvikles i regi av Tetsuya Nomura og vil etter alt å dømme være en betydelig overhaling av klassikeren fra 1997 . Akkurat hvilke endringer vi kan vente oss, med unntak av en visuell oppgradering, er uvisst, og etter Sonys pressekonferanse sitter vi igjen med mange spørsmål.

Hvor tro til originalen blir spillet? Vil utdatert spillmekanikk bli byttet ut med moderne varianter?

Noen svar får vi kanskje allerede under kveldens pressekonferanse fra Square Enix, men uansett hva som skjer er dette en fantastisk dag å være Final Fantasy-fan.

Det neste blir vel at Half-Life 3 annonseres på PC-showet.

Lurer du på hva alt oppstyret egentlig handler om?
Les vårt tilbakeblikk på Final Fantasy VII »

Siste fra forsiden