Alle jublet da Final Fantasy VII-logoen dukket opp på PlayStation Experience

Alle jublet da Final Fantasy VII-logoen dukket opp på PlayStation Experience

Men skuffelsen tok over da traileren avslørte en PlayStation 4-portering.

Skjermbilde av PlayStation Experience-streamen.
Sony

Under fan-arrangementet PlayStation Experience i helga gikk Square Enix-topp Shinji Hashimoto på scenen. Da Final Fantasy VII-logoen dukket opp på storskjermene begynte salen å juble.

Final Fantasy VII-avsløringen i helgen ble møtt med apati.

Stemningen roet seg betraktelig da det ble klart at det ikke var snakk om en lenge etterlengtet «remake», men bare en portering av PC-utgaven til PlayStation 4. I videoen til høyre (via Kotaku) kan du faktisk se entusiasmen fra publikum før og etter avsløringen – alle smiler og er klare med mobiltelefonene sine først, før de etterpå roet seg betraktelig.

Final Fantasy VII kommer til PlayStation 4 i løpet av våren 2015. Siden det er snakk om PC-utgaven, kommer oppløsningen til å være en del større enn den vanlige PlayStation-utgaven som kom ut på PlayStation 3, men ellers er spillet så å si urørt.

Ingen «remake» i sikte

Før arrangementet hadde det svirret noen svake smårykter rundt omkring om at Square Enix skulle avduke en nyversjon av spillet til PlayStation 4. De fleste trodde nok likevel at det var snakk om en mer profilert totalrennovering – det har tross alt vært rykter om en slik utgave i godt over 10 år nå. Fansen har også etterspurt en slik utgave i omtrent like lang tid.

Mest bittert var det nok for fansen da Square Enix i 2005 slapp en flunkende ny utgave av åpningsscenen fra spillet, laget for PlayStation 3 for å vise hva maskinen var i stand til rent grafisk.

En av våre ikke-fans spilte faktisk spillet for første gang tidligere i år.
Magnus hæler ikke Final Fantasy egentlig, men lot han seg omvende?

Siste fra forsiden