Nedlastbar hesterustning for Oblivion

Bethesda har nå gitt ut den første av flere nedlastbare innholdspakker til Oblivion - en rustning som forhåpentligvis gjør det tryggere å være hest i Cyrodiils skoger.

En av tingene Microsoft-sjefene var mest begeistret for i forhold til Xbox Live Marketplace, var såkalte mikrotransaksjoner. Det vil si at utgivere kunne gi ut små ekstrapakker til spillene sine, som folk kunne kjøpe for en lav pengesum. Eksempler var biler og baner til bilspill, ekstra brett til skytespill, og så videre. Dette mente de ville utvikle seg til å bli en betydelig inntektskilde for spillutgivere.

Nå har Bethesda valgt å prøve seg på dette markedet, ved å lansere en liten pakke bestående av rustning for hester i Oblivion. Denne koster 200 poeng over Xbox Live, og kan i tillegg lastes ned fra det nylanserte nettstedet Obliviondownloads for cirka 13 kroner. Obliviondownloads røper også to kommende minipakker; en med et magikertårn du kan flytte inn i, og en med et magisk apparat som kan gi spilleren nye krefter.

Dessverre for Bethesda, har denne lanseringen skapt protester i spillermiljøet. Mange mener at pakken inneholder alt for lite innhold til å være verd å betale ekstra for, selv om prisen er lav. Enkelte tror også at hesterustningene egentlig var planlagt som en del av fullversjonen, men at de ble holdt tilbake for at Bethesda kunne tjene noen ekstra penger på spillet.

I tillegg anklages Bethesda for å bevisst ha nedgradert funksjonaliteten til PC-versjonens modifiseringsverktøy (i forhold til den forrige versjonen av verktøyet, som ble lansert med Morrowind), slik at brukerskapte moduler ikke kan konkurrere med deres egne betal-moduler. Bethesda gav også ut mye gratisinnhold til Morrowind, noe de ikke ser ut til å ha tenkt å gjøre med Oblivion.

Pete Hines fra Bethesda har fortalt flere nettsteder at de fortsatt eksperimenterer med bruk av denne typen ekstrainnhold, og at de satte prisen på samme nivå som det nedlastbare julekostymet til Kameo: Elements of Power. For mer informasjon om Bethesda sitt ståsted og de kommende planene deres, kan du lese et kortfattet intervju hos Gamers With Jobs.

Siste fra forsiden