– Neste Hitman byr på fullstendig åpne miljøer

Danskene bak den populære leiemorderserien letter på sløret.

Io Interactive/Square Enix

Det har vært litt usikkerhet om fremtiden til Hitman-serien, og nå har danske Io Interactive lagt ut et åpent brev til seriens tilhengere der de forklarer hva de jobber med.

Det nye Hitman-spillet kommer til PC og nestegenerasjonskonsoll. Spillet foregår mens skalleknarpen Agent 47 fortsatt er på topp i karrieren sin, og jobber sammen med Diana Burnwood. Underveis i spillet må han reise verden rundt for å utføre sine blodige oppdrag for organisasjonen han jobber for.

Lover total frihet

De gamle Hitman-spillene ga deg stor frihet til å løse oppgavene dine som du ønsket, og det vil også det nye spillet gjøre. Nivåene skal være store og åpne, og designes som en blodig sandkasse der du kan gjøre hva du vil.

Verden rundt med Agent 47. (bilde: Io Interactive).

– Vårt mål er å skape levende, pustende og troverdige nivåer som lar spillerne eksperimentere med den kunstige intelligensen for å skape den typen unike øyeblikk alle Hitman-tilhengerne elsker, skriver de.

Io hevder også nivåene vil være de største de noensinne har laget for Hitman-serien, være helt uten sjekkpunkter og ha et «ekstremt» detaljnivå.

De har også hentet tilbake «contracts»-modus, og lar spillerne skape sine egne utfordringer og dele dem med andre. I tillegg påpeker de at de har fjernet de «magiske» lommene Agent 47 tydeligvis hadde i det forrige spillet.

Studioet sier ikke noe om når det nye Hitman-spillet skal komme i salg, eller hva det skal hete. Men de forteller at de vil dele mer og mer informasjon i løpet av 2014, og at de er svært optimistiske med tanke på seriens fremtid.

Det forrige Hitman-spillet fikk blandet kritikk, blant annet fordi mange mente det hadde gått bort fra mye av det som gjorde serien unik. Vår anmelder, Øystein Furevik, likte likevel spillet og ga det karakteren 7 i anmeldelsen sin.

Siste fra forsiden