Nintendo feirer én million solgte SP-er

Nintendo feirer i disse dager at GBA SP har solgt over én million enheter i de forente stater. SP-en sporter en opplyst skjerm som gjør spillopplevelsen lysår bedre enn hos den mer primitive broren.

I tillegg er den svært liten og kompakt, og kan slås sammen til en størrelse som minner om en sigarett-pakke. Den krever heller ikke batterier, men må lades opp med jevne mellomrom. Nå har altså håndkonsollet solgt over én million enheter på mindre enn ti uker. Nintendo opplyser at det blir mer enn ti enheter hvert minutt, uten stopp siden lansering.

- I vår industri er hvilket som helst produkt som selger mer enn èn million enheter, en seritifisert mega-hit. Når Game Boy Advance SP selger raskere enn hvert av de stasjonære konsollene, er det et bevis på den økende populariteten hos portable spillkonsoller, sier Peter MacDougall, sjef for salg og markedsføring ved Nintendo Amerika.

I den anledning har de valgt å gi ut to nye fargeutgaver av SP-en. Dagens sølv og mørke-blå farger, vil få selskap av sort og rød. Disse går under navnene Onyx (den sorte) og Flame (den røde). De nye versjonene vil ha helt identiske teknologiske spesifikasjoner som de forrige SP-ene. Det er kun fargeforskjeller, noe som viser seg å være svært viktig for motebevisste Nintendo-nerder. Om de nye fargene lander i Europa i nærmeste fremtid, vites foreløpig ikke.

Siste fra forsiden