– Onlive er ikke for de mest hardbarkede

Ærlig Onlive-direktør innrømmer at tjenesten ikke har optimal grafikk.

Streamingtjenesten Onlive har lovet oss at vi kan kvitte oss med spillkonsollene og spill-PCene for godt, og heller bruke en mindre kraftig PC eller en av deres tynnklienter sammen med abonnementstjenesten.

Les også: Spillenes Spotify heter Onlive

Tjenesten har blitt hausset opp som spillenes fremtid og de mest optimistiske har spådd den tradisjonelle spilldistribusjonens undergang. I et intervju med Cnet uttalte Onlives direktør, Steve Perlman, at de har fått flere brukere enn forventet etter USA-lanseringen, og at de har måttet bygge ut flere datasentre i rekordfart på grunn av pågangen.

Tjenesten har noen viktige salgspunkt, som å kunne spille hvor som helst, med en gang, så lenge bredbåndsforbindelsen er god nok. Man slipper også å tenke på alt som heter nedlasting og installasjon. Likevel gir Perlman uttrykk for at de fortsatt er et stykke unna totalt verdensherredømme:

– Hvis du er en hardbarket spiller med en kraftig PC og vil ha de høyeste grafikkinnstillingene så er ikke Onlive det beste stedet for deg å spille de nyeste spillene.

Tjenesten har fått en viss kritikk for bildekvaliteten, som foreløpig virker å ikke være i nærheten av det man kan få ved å spille på en lokal konsoll eller PC. Det er likevel ikke vanskelig å se for seg at dette vil bedre seg ettersom årene går og båndbredden øker.

Om de i tillegg setter ned de drøye prisene kan det tenkes at de etter hvert også vil overtale de mest krevende kundene.

Onlive er også på vei til Europa, og selskapet har allerede laget avtaler med British Telecom og Belgacom for å rulle ut tjenesten i Storbritannia og Belgia. Hvor lang tid det kan ta før vi får teste det her hjemme er likevel ikke godt å si.

Les også: Vi tester Playstation Plus

Les også: Alien Swarm gratis til Source

Siste fra forsiden