Hva vi kan vente oss av E3 – del 2

Vi tar for oss enda flere rykter, spekulasjoner og forventninger.

I den første delen av vår oppladning til årets E3-messe tok vi blant annet for oss mulige Sony-, Microsoft- og Valve-sprell. I dag er det dags for spekulasjoner, rykter og forventninger for Nintendo, Electronic Arts, Ubisoft og Activision som alle skal ha avholde egne pressekonferanser.

Nintendo med ny håndholdt og gamle venner

Våre familievennlige, japanske venner hos Nintendo har allerede bekreftet at den håndholdte konsollen 3DS, med 3D-funksjonalitet som ikke krever briller, vil vises frem under messen. Forhåpentligvis får vi muligheten til å prøve den selv slik at vi kan se hvordan denne magiske nye 3D-teknologien fungerer.

Vi er lei av å bruke dette bildet nå, kan vi ikke få noen skjermbilder?

3DS til tross spørs det om ikke showet stjeles av en grønnkledd liten helt som vi kjenner godt til fra før. Zelda Wii ble bare såvidt nevnt i fjor, men nå er det tid for å få vite mer. Endelig navn, detaljer, og levende bilder blir i alle fall godt mottatt.

Les også: Zelda Wii vises under E3-messen

Høylytt ønsketenkning vil stadig ha det til at Nintendo snart vil komme med en oppusset Wii med HD-muligheter. Vi tviler sterkt på at Nintendo slipper en enkel oppdatering med større grafikkmuligheter, men på et eller annet tidspunkt vil de naturligvis slippe en helt ny konsoll. Det spørs dog om tiden er moden for det helt ennå, med tanke på at Nintendo fortsatt selger som varmt hvetebrød.

Electronic Arts

Det famøse tangentbildet fra Rock Band: Green Day-demoen.

Rock Band 3-teaseren med et keyboard-ikon har allerede rukket å gå en del runder på nettet, og Arstechnica hevder å ha en kilde med peiling. Ifølge dem skal instrumentrepertoaret utvides med en keytar. Utstyrsprodusenten Mad Catz skal lage instrumentene denne gangen, og det ryktes også at spillet får en egen proff-modus som skal være vanskeligere og mer som å spille virkelige instrumenter. Det hele virker som en naturlig videreutvikling av spillserien, og trolig kommer avsløringen på Electronic Arts' pressekonferanse. Vi er også lovet litt alenetid med spillet.

EA har mye spennende på vei, som Dead Space 2, Medal of Honor, Crysis 2, Bulletstorm og den årlige utgaven av sportsspillene. Vi regner med fokus på alle disse og håper samtidig på offisielle annonseringer av Mass Effect 3 eller Dragon Age 2 fra superstjernene Bioware.

Les også: Mer Dragon Age om et år

Som vanlig blir det neppe en EA-konferanse uten nytt Sims-stoff. Superannuation har fått snusen på domeneregistrering som tyder på en middelalder-inspirert Sims-utvidelse, eller kanskje et eget spill.

Overraskelse fra Ubisoft

Les også
Bukker under for presset

Blant spillene Ubisoft skal vise frem er et nytt spill i den oppdragsbaserte bilspillserien Driver. Selv om vi ikke har hørt et kvekk om spillet tidligere kommer det i følge Ubisoft selv til å være spilleklart på messen.

Vi kommer også til å få vite mer om Assassin's Creed: Brotherhood, som kommer allerede ved slutten av året, samt Shaun White Skateboarding og Tom Clancy's Ghost Recon Future Soldier. Når det gjelder pressekonferansen har Ubisoft fortalt oss at store ting vil avsløres, og vi håper det ikke er Driver de sikter til, men noe mye mer spennende. En mulighet er et flunkende nytt spill tilpasset Natal og/eller Move. Svaret får vi 14. juni.

Nytt om Bungie-samarbeid fra Activision?

Det er ikke lenge siden Halo-veteranene hos Bungie annonserte at de byttet beite, og at i ti år fremover vil spillene de annonserer utgis av Activision. De holder etter sigende på med et helt nytt konsept som ikke har med Halo å gjøre, og en presentasjon av dette er kanskje det mest spennende vi kan håpe på fra Activision i år.

Diablo 3 er nok et stykke unna fortsatt.

Tross støyen rundt Call of Duty-navnet kommer de trolig også til å fokusere en del på kommende Call of Duty: Black Ops. Videre antar vi at Guitar Hero: Warriors of Rock vil gjøre en opptreden.

Vi håper også på å få indikasjoner på at Diablo 3 begynner å nærme seg. Blizzard har allerede bekreftet at spillet ikke kommer i 2010, og om vi kjenner Blizzard rett får vi ikke vite så mye mer på E3 heller. Noen nye glimt av storheten hadde dog ikke vært å forakte.

I fjor var store deler av messeinnholdet avslørt på forhånd av nyhetskåt spillpresse. Kanskje har bransjen tatt lærdom, og vært mer forsiktig med informasjonen i år. I så fall har vi forhåpentligvis mange flere godsaker i vente enn det som er nevnt her. Hva tror og håper du på?

Siste fra forsiden