Nintendo har ingen planer om å introdusere Virtual Console til Switch

Utvikleren vil heller tilby et utvalg NES-klassikere via konsollens betalingstjeneste.

Nintendo, Wikimedia, montasje Gamer.no

Siden lanseringen av Nintendo Switch i fjor har mange lurt på når hybridkonsollen vil få sin variant av Virtual Console. Den digitale butikken med klassiske spill fra eldre Nintendo-konsoller har vært inkludert på Wii, Wii U og 3DS, men nå ser det ut til at tradisjonen brytes.

Nintendo Switch får ikke Virtual Console.
Audun Rodem, Gamer.no

I en uttalelse til Kotaku fortalte en representant for Nintendo at det ikke foreligger noen planer om å introdusere den virtuelle konsollen til Switch. Selskapet har tidligere vært vag på Virtual Console-planene, men de mange ryktene vi hørte i forkant av Switch-lanseringen – som at Gamecube-spill ville inkluderes i tilbudet – vil altså tilsynelatende ikke realiseres.

NES-spill, skylagring og nettspilling

I stedet for Virtual Console satser Nintendo på å tilby gamle spill gjennom Switch-konsollens kommende betalingstjeneste. Utvikleren slapp denne uken nye detaljer om Nintendo Switch Online, som etter planen skal lanseres i september.

Alle som abonnerer på tjenesten vil få fri tilgang på et bibliotek med ulike Nintendo Entertainment System-spill, som blant annet Super Mario Bros. 3, Donkey Kong og The Legend of Zelda. For første gang vil flere av disse by på nettbasert flerspiller, og venner kan samarbeide, spille mot hverandre eller bytte på hvem som spiller og hvem som ser på.

Se hva Nintendo Switch Online-tjenesten tilbyr.
Nintendo

Nintendo kunngjorde videre at skylagring omsider er på vei til Switch, men kun som del av betalingstjenesten. Abonneneter vil dermed kunne gjenopprette lagringsfiler hvis konsollen mistes, blir ødelagt eller stjålet.

Ellers markerer Nintendo Switch Online slutten på gratis nettspilling på hybridkonsollen. Tjenesten vil fungere på lik linje med Sonys PlayStation Plus og Microsofts Xbox Live Gold, hvor man er nødt til å betale for å kunne benytte seg av nettbasert spilling for titler som Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 og Arms.

Når tjenesten lanseres kan man velge å abonnere i en måned, tre måneder eller et helt år. Et familieabonnement blir også tilgjengelig, som lar opptil åtte Nintendo-kontoer benytte seg av Nintendo Switch Online. Norske priser er foreløpig ikke fastsatt.

Spillrulett
131 har spilt i dag

Er du bedre enn snittet?

Siste fra forsiden