Nintendo tildelt 104 millioner kroner i sak mot ROM-nettsider

Slår knallhardt ned på distribusjon av piratkopierte spill.

Illustrasjonsbilde.
Barone Firenze / Shutterstock.com

Et par fra Arizona i USA ble nylig dømt for distribusjon av piratkopierte Nintendo-spill. Paret har sagt seg skyldig i brudd på opphavsretten, og må betale en bot på 12,23 millioner dollar – nesten 104 millioner kroner – til Nintendo for skaden som er påført selskapet.

Parets nettsteder lot spillere laste ned piratkopierte versjoner av flere Nintendo-spill.
LoveROMs.com

Det var opprinnelig i juli at Nintendo gikk til sak (via TorrentFreak) mot eierne av LoveROMs.com og LoveRetro.co. Frem til da hadde nettstedene tilbudt såkalte ROM-filer – spill som kan kjøres via emulator – for en rekke titler, inkludert Mario Kart 64, Donkey Kong Country og Super Mario World.

Begge nettstedene er nå reformaterte, og inneholder kun en beklagelse overfor Nintendo, samt en oppfordring om å besøke offisielle kanaler for å kjøpe spill på lovlig vis.

Det er ikke kjent hvorvidt paret faktisk må betale den voldsomme summen, eller om partene vil komme til enighet utenfor rettssalen. For Nintendo er nok pengene mindre viktige, sammenlignet med varselskuddet som nå er sendt til andre som bedriver lignende geskjefter.

ROM-nettsteder har vært svært populære i lang tid, spesielt fordi de lar mange oppleve spill det nå er vanskelig å få tak i. Like fullt er distribusjon av slike ROM-filer i de fleste tilfeller ulovlige, og Eurogamer melder at flere nettsteder allerede har kastet inn håndkledet som følge av dommen i Arizona.

Les også: – Akkurat nå er det de såkalte «piratene» som leder an i å ta vare på vår digitale arv »

Siste fra forsiden