NovaLogic tatt for piratkopiering

Piratkopiering er et kjent problem i dataverdenen, men det foregår ikke bare blant sluttbrukere. NovaLogic fikk nylig en saftig bot etter å ha brukt ulisensiert programvare.

Business Software Alliance (BSA), et firma som jobber for en trygg og lovlig digial verden, etterforsker over 700 firmaer daglig, etter mistanker om bruk av ulisensiert programvare. Denne uken var Calabasas-baserte NovaLogic et av firmaene som fikk besøk av piratpolitiet.

Det viste seg at NovaLogic, som blant annet står bak Joint Operation og Delta Force-serien, hadde piratkopierte versjoner av programvare fra Adobe, Apple, Autodesk, FileMaker, Macromedia, Microsoft og Symantec på sine kontormaskiner. Utviklerstudioet må nå betale en bot på $153 500 (over 1 million norske kroner) som skal dekke verdien av alle lisensene.

I følge nettstedet Ventura County Star, starter de fleste av BSA sine etterforskninger med et tips fra en nåværende eller tidligere arbeidstaker. BSA oppfordrer folk å tipse dem, og alle tips som fører til riktighet blir belønnet med $50 000 (omtrent 335 000 norske kroner).

- Som en programvareutvikler er vår organisasjon avhengig av respekt for våre åndsverk. NovaLogic beklager det uaktsomme bruddet på lisensavtalen, og er forpliktet til å strengt respektere andres åndsverk også, forteller NovaLogics adm. direktør Lee Milligan til Ventura County Star, i håp om at deres mange trofaste tilhengere og kjøpere ikke tar denne historien som et tegn på at det er helt greit å piratkopiere NovaLogic sine spill.

Siste fra forsiden