Ny bysimulator underveis

Bygg din drømmeby

I CITIES XL tar du på deg rollen som borgermester og får ansvaret for en hel by.

Den franske spillutvikleren Monte Cristo Games har allerede prøvd seg i bysimulatorsjangeren med sitt City Life. Nå jobber selskapet med et nytt simulatorspill, som de hevder er det mest realistiske og sofistikerte i sjangeren noensinne.

Bygg din egen drømmeby.

I CITIES XL skal du være bygrunnleger og borgermester. Du kan velge mellom flere ulike geografiske områder å bygge på, og også velge hva slags klima det skal være i området.Hva med en storby på en paradisisk stillehavsøy, eller et tettsted oppe i det kalde nord med regn og tåke?

I tillegg til å velge område kan du bestemme hva slags arkitektur du vil ha i byen. De tre typene du kan velge mellom er asiatisk, europeisk og amerikansk.

Mens byen din vokser må du ta deg av alle behovene til innbyggerne dine og sørge for at budsjettet ditt er i balanse. Folket trenger både mat, klær, jobb, sikkerhet, husly og underholdning, så det spørs om det stakkars budsjettet ditt holder. Byens skjebne ligger ene og alene i dine hender.

CITIES XL har også en flerspillerdel som skal være svært omfattende. Sammen med andre by-gründere får du en planet å boltre deg på. Denne modusen ligner på et onlinespill i at den hele tiden kjører videre uavhengig om du er pålogget eller ei.

Online kan du sammarbeide med andre ordførere om å bygge storbyer, eller konkurrere om de digitale innbyggernes gunst. Blir det holdt en konsert i din by kan det tiltrekke gjester fra andre byer som så kan vandre rundt i byen din og beundre den. Handel og samhold med andre borgermestre kan være til stor fordel for deg og byen.

Monte Cristoregner med å ha CITIES XL ferdig i løpet av første kvartal 2009.

Siste fra forsiden