Ny PlayStation-oppdatering gir PS4 Pro-eiere bedre bildekvalitet i spill

Sletting av varslinger og bedre musikkstyring er også på vei.

Audun Rodem, Gamer.no)

På den offisielle PlayStation-bloggen har Sony nå kunngjort endringene vi kan vente oss med den neste, store PlayStation 4-oppdateringen. Der finnes det noe for enhver, og ikke minst har innehavere av den kraftigere Pro-utgaven blitt tilgodesett denne gangen.

Den nye oppdateringen vil nemlig komme med noe som heter «supersampling»-modus, som innebærer at visse spill vi få et betydelig visuelt løft.

Sletting av varslinger er slettes ingen dum idé.
Sony

Modusen går ut på at spill som i utgangspunktet er laget for å utnytte 4K-TV-er vil bli nedskalert på en slik måte at de tilpasses vanlige HD-TV-er, dersom du kun eier en slik. Dermed vil altså 4K-spill gi deg bedre visuell kvalitet på PlayStation 4 Pro selv om ikke eier en 4K-TV.

Sletting av varslinger og bedre hurtigmeny

Som Sony peker på har en del spill allerede fått supersampling-funksjonen gjennom PlayStation 4 Pro-optimaliseringens om er sluppet til visse titler, men med den nye PlayStation-oppdateringen vil også title uten optimaliseringen få denne funksjonen.

Styring av musikkavspilling direkte i hurtigmenyen er en annen nyhet i den kommende oppdateringen.
Sony

Av andre nyheter kommer den neste oppdateringen med mulighet for å slette eldre varslinger, som er en velkommen endring med tanke på at slike varslinger har en tendens til å hope seg opp. En annen ny funksjon som gir større ryddighet er at det blir mulig å skjule applikasjoner i «kjøpt»-menyen i biblioteket, eksempelvis demoer og betaer.

Som flere ganger tidligere har hurtigmenyen også fått noen oppgraderinger. Blant disse er nyttige snarveier som du kan bruke om du hører på musikk, slik som muligheten til å justere volum med en enkelt knapp på håndkontrollen direkte i hurtigmenyen.

Flere detaljer om den kommende oppdateringen, som ennå er beta, finner du på PlayStation-bloggen.

Destiny 2 skal også oppdateres fremover: Her er endringene som kommer »

Siste fra forsiden