Nye Apple TV blir også en spillkonsoll

Kjør bil og slåss mot romvesener med fjernkontrollen.

Apple

Onsdag kveld presenterte Apple en ny utgave av Apple TV – i tillegg til en rekke andre produkter – på en stor pressekonferanse i San Francisco. Før showet begynte gikk det rykter om at TV-boksen denne gangen ville ha et sterkt fokus på spill og at Apple ønsket å ta opp kampen mot de store stuekonsollene.

Guitar Hero Live er ett av spillene du kan spille på Apple TV.

Ved showets slutt var det imidlertid klart at Apple ikke prioriterer å utfordre Sony og Microsofts konsoller. Nye Apple TV er først og fremst ment for å la deg se på det du vil av TV-serier og filmer, men den vil også fungere som en spillkonsoll. Spill kan kjøpes via App Store, og Apple lokker med et stort bibliotek som for det meste består av iPhone- og iPad-spill som er tilpasset for TV-skjermen.

Apple viste også frem noen spill som utvikles spesielt for den lille boksen, som for eksempel Beat Sports – en musikk/sportsspill-hybrid. Med maskinens tekniske begrensninger er det riktignok liten grunn til å tro at de store utviklerne vil stå i kø for å satse på Apple TV.

Boksen bruker den samme A8-brikken som finnes i for eksempel iPhone 6 og iPad Mini 4. Med en slik mobilbrikke vil ytelse og grafikkvalitet være langt fra nivået til PlayStation 4 og Xbox One, men ifølge Apple skal Apple TV klare Full HD med 60 bilder per sekund.

Styres med fjernkontrollen

Spillene styres med fjernkontrollen, som fungerer på samme måte som en Wiimote med innebygd akselerometer og gyroskop. Konsollen får også støtte for andre håndkontrollere, og Apple viste frem den nye Steelseries Nimbus-kontrolleren som er lagd spesielt for Apple TV.

Apple TV får støtte for håndkontrollere.

Du kan spille for deg selv eller sammen med andre, og får du besøk kan de bli med på moroa ved å koble seg til spilløkten din fra en iPhone eller iPad. Spill kan i tillegg overføres fra en annen enhet til Apple TV, så du kan for eksempel starte et spill på iPad-en mens du tar bussen hjem fra skole eller jobb og deretter bytte til TV-skjermen når du kommer hjem.

Med de nye funksjonene blir denne utgaven langt dyrere enn sine forgjengere, og den billigste modellen vil koste 149 dollar – omtrent det dobbelte av dagens versjon. Nye Apple TV vil lanseres i USA mot slutten av oktober, men når vi kan vente den her til lands er foreløpig uvisst.

Microsoft oppgraderer for å styrke sin posisjon i konsollkrigen.
Slik blir Xbox One i fremtiden »

Siste fra forsiden