Kommentar

Apeks' nye lagoppstilling

Apeks - Last Dance?

Apeks satser mye på sin nye lagoppstilling, men risikerer de for mye?

Ny lagoppstilling, samme problemer?
PGL

Den siste tiden har norske Apeks annonsert sin nye internasjonale lagoppstilling. Vårsesongen gikk ikke som ønsket for den skandinaviske (pluss Martin «STYKO» Styk) lagoppstillingen, til tross for at de tidlig fikk en andreplass på Pinnacle Winter Series 1, og klatret helt opp til nummer 28 i verden på HLTV.org sin rangering.

Siden den gang falt resultatene, og laget falt helt ned til 57. plass på den nevnte rankingen før de etter hvert flyttet Asger «AcilioN» Larsen og Hugo «chawzyyy» Günther til benken.

LES OGSÅ: Apeks benker to

Legendarisk polsk trener inn

Det første Apeks annonserte etter benkingene var at Jakub «kuben» Gurczynski tar over rollen som hovedtrener, og at Pål «Polly» Kammen blir en del av trenerteamet i laget. Gurczynski er best kjent som den tidligere treneren til den polske versjonen av Virtus.pro som han ledet i fem år, og selvfølgelig hans spillerkarriere i Counter-Strike 1.6 hvor han vant rubbel og bit av turneringer under det legendariske Pentagram-navnet.

En god kjenning av Gurczynski i Justinas «jL» Lekavicius ble like etter annonsert som lagets fjerdemann. De to jobbet sammen nylig i MAD Lions, og Lekavicius noterte seg for en solid 1.11 HLTV-rating der han viste seg effektiv med både rifle og sniper.

Ønsker en legende velkommen

Apeks gjorde deretter noe ingen så komme. Deres siste spiller inn dørene var ingen ringere enn den franske legenden Richard «shox» Papillon. Det er ingen tvil om merittene til Papillon, men dette begynner å bli lenge siden. Franskmannen har ikke vært på HLTV.org sin topp 20 rangering siden han i 2016 kom på 6. plass.

I Team Liquid deltok Papillon i fem store turneringer. Sett bort ifra en åttendelsfinale-exit under ESL Pro League feilet laget i å ta seg ut av gruppespillet i de fire resterende turneringene. Papillon, som fremdeles har stjernestatus, endte halvåret i Team Liquid med 0.95 på HLTV sin rating, og var langt ifra den bærebjelken amerikanerne trengte.

LES OGSÅ:Sjokkovergang for Apeks - Signerer fransk legende

HLTV.org

Hva betyr dette for Apeks? Joakim «jkaem» Myrbostad har siden oppstarten av prosjektet vært den som har levert mest stabilt for laget. 24 år gamle Tim «nawwk» Jonasson er fremdeles relativt ny på dette nivået og virker ikke å være i stand til å levere stabilt nok, sammenlignet med andre AWP-ere på samme nivå.

Når det kommer til enkeltprestasjoner har aldri Styk vært den som skiller seg ut, men han er absolutt en stabil supportspiller. Problemet oppstår når de han skal være support for ikke leverer godt nok. Nå skal han i tillegg ta på seg rollen som "in-game leader" og vil med det få enda mer ansvar i det nye Apeks-prosjektet. Da er spørsmålet hvordan det vil fungere i praksis i et lag med spillere der tiden begynner å løpe fra enkelte profiler.

Les også
Fra vondt til verre for Godsent Female i Valencia

Er alder bare et tall?

At Apeks henter Papillon kan bety mer synlighet fra sponsorer internasjonalt og god PR, men franskmannen er neppe den billigste spilleren å hente til klubben, og laget er nødt til å se resultater ganske så snart. Med en snittalder på 26,6 år er de blant de eldre internasjonale lagene på scenen også. Til sammenligning hadde ENCE en snittalder på 24,6 før de benket Olek «hades» Miskiewicz, FaZe Clan har en snittalder på 25,4 og MOUZ har en snittalder på 21,9.

Dette er muligens den siste dansen til flere av disse spillerne da alderen begynner å løpe fra de (noe jeg kan relatere med), og unge spillere vokser på trær i disse dager.

E-sportsansvarlig i Apeks, Anders «aNdz» Kjær gikk ut og sa at organisasjonen har "undersøkt markedet mye for å finne de riktige spillerne slik at vi kan nå våre ambisiøse mål", noe jeg sliter med å skjønne da Papillon er langt ifra den sterkeste enkeltspilleren man kan hente, og han er definitivt ikke den rimeligste.

Så gjenstår det å se om Apeks kan bite fra seg når høstsesongen går av stabelen. Har du tro på det norskeide laget?

Dette er en kommentar. Du kan sende inn kommentarer og debattinnlegg til Gamer.no her.

Siste fra forsiden