Nye grøss fra Clive Barker

Skrekkforfatter Clive Barker har inngått samarbeid med Codemasters om å lage et nytt grøsserspill.

Den britiske grøsserforfatteren Clive Barker har vært involvert i produksjonen av skrekkspill tidligere, senest med det kritikerroste Undying fra 2001. Nå har Codemasters annonsert et samarbeid, hvor Clive Barker skal jobbe tett med utgiveren om å lage et nytt skrekkspill ved navn Clive Barker's Jericho – et actionorientert grøsserspill, med en rekke visuelle og overnaturlige effekter.

Clive Barker's Jericho vil blande de mørkeste elementene fra Barkers skrekkfilmer og romaner med en ambisiøs historie. Vi kan forvente oss et spill som kun egner seg for et voksent publikum.

– Dette prosjektet er tett opp mot mitt hjerte, og jeg tror ikke verden har sett noe lignende før, forteller Barker i en pressemelding. Han går videre med å si at det blir et svært spektakulær og kreativt spill, som drar spilleren inn i handlingen med et skrik.

Handlingen i Clive Barker's Jericho tar til i en fjerntliggende ørken, hvor et et funn av en tidligere forsvunnet by skaper oppsikt. En ondskap fra tidenes morgen er åpenbart ganske sint, og en spesialstyrke blir sendt inn for å nedkjempe styggedommen, før den tar knekken på menneskeheten. Barker forteller at spilleren vil utsettes for stadig nye utfordringer, områder og grøss på sin vei mot det mørkeste mørke.

– Kapasitetene til neste generasjon spillformater gjør det mulig å realisere dette prosjektet med utrolige scenarioer og filmatiske effekter som både vil underholde og skape frykt, forteller Barry Jafrato, visepresident i Codemasters.

Spillet utvikles for PC og neste generasjon konsoller. Om dette inkluderer Wii er ikke kjent. Lansering er satt til "sent 2007". Vi har lastet opp de første PlayStation 3-bildene i vårt bildegalleri.

Siste fra forsiden