Nye nettutgivelser (PC)

Massevis av moro på PC

De siste ukene har det kommet vanvittige mengder med nettdistribuerte PC-spill.

Som vanlig bugner PC-markedet nærmest over av nye spilltitler, og derfor ble vi nødt til å ta de siste ukenes PC-utgivelser i en separat artikkel. Men på tross av dette er det nærmest umulig å levere en fullgod oversikt over nyhetene på PC, så vi har måttet nøye oss med høydepunktene.

Football Manager Live.

Vi begynner med etterlengtede Football Manager Live, som nå er tilgjengelig via digital nedlastning (butikkversjonen kommer senere denne måneden). Her får du leke fotballmanager og konkurrere mot fotballfrelste PC-eiere fra hele verden. Spillere må kjøpes og selges, kamper må spilles og lag må trenes opp. Sports Interactive beskriver spillet som en mer avslappet opplevelse enn de vanlige Football Manager-spillene.

Crayon Physics Deluxe.

For mange er neste spill minst like etterlengtet, nemlig den fysikkbaserte hjernetrimmeren Crayon Physics Deluxe. Her må du løse en rekke nøtter ved å tegne dine egne objekter på skjermen, som så reagerer realistisk med hverandre takket være spillets fysikksimulasjon. Her får du massevis av muligheter til å være kreativ, etter som spillet har åtti innebygde brett, samt et redigeringsverktøy som lar deg skape dine egne utfordringer.

Brainpipe: A Plunge to Unhumanity.

Digital Eel, folkene bak fantastiske Weird Worlds, har nå lansert sitt nyeste spill. Brainpipe: A Plunge to Unhumanity beskrives som «spillet som ikke burde eksistere», og her må du reise gjennom din egen psyke slik at du kan oppdage ditt indre romvesen. Eller noe i den duren. Om du tester spillets demo, bør du legge merke til at det siste nivået i demoen skal være umulig – det er altså ikke slik at vanskelighetsgraden tar det samme ekstreme hoppet i fullversjonen.

Space War Commander.

Strategifrelste kan teste Space War Commander, et raskt romstrategispill der du må kjempe deg gjennom 30 galakser fulle av pirater og ulike utenomjordiske kryp. I tillegg til å drepe fiender kan du også leke intergalaktisk handelsmann og ta over planeter. Et typisk spill skal vanligvis ikke vare lengre enn 15 minutter, så dette kan med andre ord være et flott pausespill for strategitilhengere.

Westward III: Gold Rush.

Mer strategi får du i Westward III: Gold Rush, hvor målet er å bygge opp et samfunn i det ville vesten. Det er funnet gull i fjellene rundt den vesle byen din, og dermed tiltrekkes alle slags folk - fra banditter og lurendreiere til gullgravere og lykkejegere. Totalt kan du bygge 50 ulike typer bygninger, med massevis av oppgraderinger.

Om den ville vesten ikke er noe for deg, kan du heller prøve å tjene penger på det moderne eiendomsmarkedet, som går så godt for tiden. I Be Rich må du kjøpe eiendommer, forbedre dem, og selge dem for profitt. I tillegg må du styre med økonomien til selskapet ditt og andre spennende pengeting.

Monster Truck Nitro.

Trenger du en pause fra all strategien, kan du teste det nyeste spillet fra skaperne av det herlige Trials 2. Monster Truck Nitro er et sideskrollende bilspill der du må sette deg bak rattet på noen relativt ekstreme kjøretøyer, og komme helskinnet gjennom en serie hinderløyper. Underveis møter du selvsagt massevis av hindringer, og takket være realistisk fysikksimulering reagerer disse som de skal i kollisjoner. Monster Truck Nitro er nok mer beregnet på "casual"-markedet enn Trials 2 var, men det betyr forhåpentligvis ikke at det ikke kan være moro.

Les også
Anmeldelse:
Les Miserables: The Game of the Book.

Vi gjør nok et sjangerbyks, og havner hos Les Miserables: The Game of the Book, et eventyr basert på en av tidenes største litterære klassikere. Her får du utforske, påvirke og oppleve bokens verden og historie. Utviklerne lover at spillet skal være svært trofast mot boken, samtidig som de skryter av en unik presentasjon. Les Miserables er den første i en serie spillmatiseringer som vil bruke samme konsept, og kjøper du dette spillet får du kommende historier gratis.

Natalie Brooks: Treasures of the Lost Kingdom.

Liker du å lete etter skjulte objekter, kose deg med minispill og løse intelligente puslenøtter? I så fall er du ikke alene. Denne relativt unge formen for eventyrspill nyter vanvittig popularitet for tiden, noe som resulterer i en eksplosjonsartet tilvekst av nye spill.

Vi begynner med Natalie Brooks: Treasures of the Lost Kingdom, hvor tenåringsdetektiv Natalie Brooks må redde bestefaren sin fra noen skurker, ved å finne et eldgammelt skattekart og komme til bunns i et minst like eldgammelt mysterium.

Legacy of the Sun Princess.

Eldgamle mysterier får vi også i Mystery Legends: Sleepy Hollow, hvor du må utforske den kjente landsbyen Sleepy Hollow og komme til bunns i de overnaturlige omstendighetene rundt den hodeløse rytteren som plager landsbyboerne om nettene. I Adventure Chronicles: The Search for Lost Treasure må du reise verden rundt på jakt etter en eldgammel skatt, noe som sikkert faller i god jord hos arkeologispirer verden rundt.

Masters of Mystery: Crime of Fashion.

For flere eldgamle skatter, kan du følge hobbyarkeolog Alexia til inkaenes tapte byer, i Lost Realms: Legacy of the Sun Princess. Alternativt kan du leke FBI-agent og utforske et hjemsøkt hotell i Haunted Hotel II: Believe the Lies. Og sist, men ikke minst, kan du prøve å løse en drapsgåte i New Yorks motemiljø, i Masters of Mystery: Crime of Fashion. Dermed skulle resten av januar være sikret for alle med falkeblikk og kloke hoder.

Mushroom Age.

Vi må også ta med et lignende spill som har fått navnet Mushroom Age. Her må du reise gjennom tiden, løse gåter og spille minispill, for å redde verden. Utgiver Reflexive beskriver spillet som en klassisk historie om «jente møter gutt, jente mister gutt, jente jager gutten gjennom tiden, jente møter dinosaur». Og, ærlig talt, hvem kan motstå et spill med «jente møter dinosaur» i beskrivelsen? Ikke du, i alle fall.

Turtix: The Rescue Adventure.

Noen ganger kan det være moro å trimme hjernen uten å samtidig få en historie om jenter, dinosaurer, eldgamle skatter og spøkelseshoteller på kjøpet. Er du enig, kan du sjekke Turtix: Rescue Adventure, et Lemmings-aktig spill der du må hjelpe en heroisk skilpadde gjennom en serie dødelige hinderløyper fulle av fiender og livsfarlige feller. Målet er å redde små skilpaddebabyer som har blitt kidnappet av noen slemminger.

Fairy Island.

Er det noe som er søtere enn skilpaddebabyer, må det være magiske feer. Denne gangen har vi to ferelaterte (hm, det ble galt) hjernetrimmere, nemlig puzzle-bobble-klonen Fairy Jewels og Fairy Island, hvor fargede krystaller må kombineres for å redde feene som har blitt kidnappet av pirater. Litt mer hjernetrim av denne typen får vi i Green Valley: Fun on the Farm, hvor du spiller et lite insekt som eier sin egen bondegård, og må høste frukt i åtti ulike nivåer. Ingen sa det kom til å være lett å være bonde, i alle fall ikke for et insekt.

Fairy Jewels.

Nå til noe helt annet, nemlig et sideskrollende plattformspill fra Mexico. Rotoadventures følger et lite ekorn ved navn Momo, som må reise gjennom en serie fargerike nivåer på jakt etter kjæresten sin. Underveis må du velge om Momo skal følge livets lyse eller mørke side, og historien påvirkes av hvilke valg du tar. Utviklerne lover stor variasjon, 20 ulike verdener, ti mektige sjefer som må bankes, og et intuitivt kontrollsystem som kun benytter seg av musen.

Satisfashion.

Neste spill på dagens liste er Fabulous Finds, en blanding av skjult objekt-spill og forretningsspill. Her må du lete gjennom en mengde rom på jakt etter ting for bruktmarkedet ditt, og så prøve å selge tingene til kundene. Vi tar også med Satisfashion, hvor du må studere trender, designe dine egne klær, og få modeller til å demonstrere dem på catwalken. For moro skyld nevner vi også at plattformspillet Noitu Love 2 nå har fått en permanent prisreduksjon.

Supreme Ruler 2020: Global Crisis.

Avslutningsvis har vi noe helt annet, nemlig en ekspansjonspakke til det tunge strategispillet Supreme Ruler 2020. I Supreme Ruler 2020: Global Crisis får du 20 nye scenarier, nye historier og funksjoner, et utvidet teknologitre og mye mer.

Nostalgiske utgivelser

De nye utgivelsene er overstått, og dermed er det på tide å titte på de gamle. Good old Games har nemlig lagt ut en rekke spennende retrospill i de siste ukene, og som vanlig er prisene lave samtidig som spillene er helt fri for kopibeskyttelse.

Patrician 3.

Her finner du det herlige handelsspillet Patrician 3, det kritikerroste plattform/hjernetrimspillet Oddworld: Abe's Exodus, det utenomjordiske eventyrspillet The Feeble Files, en pakke med det unike overlevelsesspillet Robinson's Requiem og etterfølgeren Deus, samt eventyr nummer toog tre i den populære Broken Sword-serien.

Det klassiske Commodore 64-plattformspillet Mayhem in Monsterland har vi nevnt før i denne serien. Nå er det femten år siden spillet ble utgitt, og i den forbindelse har Psytronik Software lansert en jubileumsutgave. Denne fåes både på diskett og kassett, og når du kjøper spillet får du det også i nedlastbar form, for bruk med emulator. C64-tilhengere kan forresten også nå kjøpe diskettutgaver av flere Psytronik-utgivelser (som tidligere kun har vært tilgjengelige på kassett).

Gravity Bone.

Gratis moro til slutt

Vi er nesten ferdig med denne episke artikkelen, men må som seg hør og bør også ta med noen gratis spillutgivelser. Først ut er Gravity Bone, et kunstnerisk 3D-spill der du spiller en snikmorder/spion, og må ut på jobb i den merkelige byen Nuevos Aires. Spillet varer kanskje bare i 20 minutter, men det er fullstappet av humor og moro.

Spelunky.

Liker du plattformspill kan du ta en titt på Spelunky, hvor du må utforske intrikate hulesystemer (som genereres på nytt hver gang du spiller). Utviklerne beskriver det som La Mulana møter Nethack, noe som høres ut som en heftig blanding. Mer plattformaction får du i Balding Quest, hvor du spiller en skallet mann på eventyr i Manic Miner-aktige verdener. Spillet kommer også med et innebygget redigeringsverktøy. Verken Spelunky eller Balding Quest er helt ferdige, men begge bør by på massevis av moro.

Balding Quest.

Mer plattform-moro finner du i Ten Ton Ninja, et sideskrollende plattformspill der du får rollen som en overvektig ninja som må slenge seg rundt i ekte Tarzan-stil. Trenger du litt hjernetrim i tillegg, kan du teste The Manipulator, hvor du beveger deg rundt i todimensjonale miljøer, og bruker tankekraft til å få andre figurer til å gjøre det du vil.

Trenger du mer nettmoro kan du ta en titt på de siste ukenes konsollutgivelser, eller den siste oppdateringen fra 2008.

Siste fra forsiden