Nye Ringenes Herre-spill fra EA

EA bekreftet i går ettermiddag at de arbeider med oppfølgeren til Kampen om Midgard, samt et nytt taktisk PSP-spill i Midgard-universet.

Electronic Arts har lenge hatt lisensen på å lage spill basert på filmlisensen av Ringenes Herre. I går annonserte de en utvidet avtale, som tillater dem å utnytte elementer fra Ringenes Herre-bøkene til J.R.R. Tolkien. Dermed kan vi vente oss enda flere, og dypere, Ringenes Herre-spill fra den gedigne spillutgiveren og utvikleren fremover.

Til å begynne med er to nye spill annonsert. Det første er oppfølgeren til Kampen om Midgard, som er under utviklingen Los Angeles-studioet til. Kampen om Midgard 2 introduserer spilleren til en dybde som tidligere ikke har vært mulig for EA, grunnet begrensninger i lisensavtalen. Oppfølgeren vil la spilleren kjempe med alver og dverger, samt helter og skapninger som aldri før har blitt vist på lerrettet. Spilleren vil ta del i en verden som ligner på det man har opplevd i filmene, men samtidig oppleve karakterer, områder og slag som er inspirert av bøkene.

- Disse nye rettighetene har låst opp Midgard for tilhengere av Ringenes Herre-strategispill. Vi utvikler et dypere, rikere og større spill, forteller Mike Verdu, produsent av Kampen om Midgard i en pressemelding.

The Lord of the Rings Tactics (arbeidstittel) er et taktisk spill for PSP som foregår i Midgard-universet mange har blitt kjent med i bøkene og filmene. Her kan spilleren skreddersy sine karakterer, gjennom et rikhold utvalg utstyr, oppgraderinger og egenskaper, enten man har kontroll over Brorskapet eller Skyggenes kraft. Spilleren kan vokte sine helter, ta kontroll over et utkikkspunkt, utføre bakholdsangrep og sette ut feller for fienden. Via det trådløse nettverket til PSP kan opp til fire spillere kjempe mot hverandre.

Det er ikke annonsert noen lanseringsdato for verken Kampen om Midgard 2 eller The Lord of the Rings Tactics.

Siste fra forsiden