Nye satsinger fra 1C

Pirater og kampfly fra øst

Russiske 1C har et par spill de gjerne vil dele med resten av verden.

1C har ambisjoner om å heve seg som spillutgiver, og nå har selskapet kunngjort sine første multiplattformspill som skal utgis over hele verden.

Svært løst basert på boka.

Til Xbox 360 og PC får vi actionspillet Captain Blood, det første konsollspillet fra et utviklerlag 1C eier. Russiske Akella hadde tidligere dette prosjektet under navnet Age of Pirates: Captain Blood, men 1C kjøpte opp utviklerlaget deres i 2007. Siden den gang har 1C gitt spillet en omfattende oppdatering og pyntet litt på navnet.

Captain Blood skal være et ramsalt pirateventyr løst basert på Rafael Sabatinis roman om doktor Peter Blood. Eventyret foregår i Karibia under piratenes glansdager, og du får både duellere onde sjøulker og borde skip lastet med gods og gull.

Det andre spillet er en konsollutgave av selveste gullungen til 1C: IL-2 Sturmovik, som er deres mestselgende spill på PC hittil. IL-2 Sturmovik: Birds of Prey til Xbox 360 og Playstation 3 er under utvikling hos Gaijin Entertainment, mens Dip Interactive står for DS- og PSP-utgavene.

I Birds of Prey får du delta i de viktigste luftslagene under andre verdenskrig. Du får blant annet kjempe i luftrommet over Storbritannia, Berlin, og Sicilia. Det blir tokt både i bombere og kampfly i løpet av de mange oppdragene i spillet.

Mens du dør kan du studere det vakre landskapet.

1C skryter av flotte detaljer og grafiske effekter i Birds of Prey. Landskapene du flyr over skal være realistiske, og kulehull og andre typer skade er synlige på flyet ditt. Det loves massive slag hvor flere hundre fly deltar mens soldater og bakestøtte kjemper under dem.

Nikolay Baryshnikov er sjef for 1Cs internasjonale salgsavdeling, og i en pressemelding forteller han at dette er begynnelsen på en sterk satsing på nye markeder og plattformer:

– Vårt mål er å få våre spill til flere spillere og utvide vårt arbeid med å satse på multiplattformutvikling. Vi er åpene for all teknologi som kan bedre våre produkter, inkludert digital nedlasting, konsoller, håndholdte konsoller, Epics Unreal 3-motor, Nvidia Physx, og DirectX 10.

Captain Blood og IL-2 Sturmovik: Birds of Prey skal komme ut en gang før slutten av 2009.

Siste fra forsiden