Nyheter fra id Software

På QuakeCon kunngjorde id Software at Quake kommer til XBLA, nettleseren din og kanskje også DS. I tillegg er spillene deres nå å finne på Steam.

Den amerikanske utvikleren id Software brukte QuakeCon til mer enn å kunngjøre Rage. De fortalte nemlig også om flere spennende Quake-produkter som er under utvikling. Først og fremst har vi Quake Arena Arcade, et Xbox Live Arcade-spill basert på flerspillerklassikeren Quake 3 Arena.

Enemy Territory: Quake Wars

I tillegg har de satt opp et nytt team som jobber med noe som heter Quake Zero, en nettleserbasert versjon av den samme klassikeren. For øyeblikket vet de ikke hvor godt den kommer til å fungere, men de har håp om at millioner av mennesker skal kunne spille den verden over.

Det er også klart at det samme teamet etter hvert skal begynne å jobbe med et «ordentlig» Quake-spill, basert på Tech 5 (som Rage benytter seg av). I tillegg fortalte den geniforklarte programmereren John Carmack at han planlegger å lage et Quake-spill for Nintendo DS.

Dette spillet vil sannsynligvis benytte seg av 2.5D-grafikk, som Doom og andre eldre førstepersons-skytere. Det vil si at områdene ikke blir i ekte 3D, da man for eksempel ikke kan lage broer spillerne kan gå både over og under.

De som ser frem til PC-versjonen av Enemy Territory: Quake Wars har nå fått en konkret dato å markere i kalenderen sin. Spillet vil nemlig lanseres 28. september i Europa, noe som betyr at vi for en gangs skyld får en større spillutgivelse før amerikanerne (som må vente til 2. oktober).

Til slutt kan vi nevne at (nesten) hele spillbiblioteket til id Software nå har funnet veien til Steam. Spillene kan kjøpes ett og ett, men hvis du har lyst på flere spill fra samlingen deres bør du kanskje vurdere å kjøpe hele pakken, som koster cirka 360 kroner.

Siste fra forsiden