Nyheter fra uka som gikk - del 2

Her er flere saker vi ikke rakk å dekke i forrige uke, takket være en flom av nye kunngjøringer før E3.

SNK kunngjorde at de jobber med en fullstendig samling Metal Slug-spill for Wii. Den korte pressemeldingen deres fortalte at de vil bruke Wii-kontrolleren på en unik måte, uten at de ga ytterligere detaljer. SNK kunngjorde også at det første Metal Slug-spillet kommer til GBA. Metal Slug-spillene er todimensjonale plattform/actionspill hvor handlingen sees fra siden.

Den britiske Llamasoft-guruen Jeff Minter jobber med et nytt spill for Xbox Live Arcade. Dette er mannen bak klassikere som Revenge of the Mutant Camels, Gridrunner, Tempest-spillene og det psykedeliske 360-programmet Neon, og spillet han jobber med bygger på nettopp Neon-motoren. Vi kan utvilsomt forvente massevis av farger og partikkeleffekter, og et svært hektisk gameplay.

Russiske Temporal Games har kunngjort Tales of Walenir, et førstepersons rollespill som finner sted i en original fantasy-verden. Handlingen foregår på Walenir, et kontinent fult av levende myter og legender, og hersket over av mektige guder. Spillet skal en ikke-lineær kampanje, stor frihet, et originalt rollespillkonsept, massevis av sideoppdrag og en levende og dynamisk verden.

Shadowrun er et annet rollespill som er på vei, skal vi tro rapporter på nettet. Dette penn-og-papir-spillet har tidligere fått flere suksessrike konsollversjoner, og nå kommer det til PC. Microsoft har ikke kommet med noen kunngjøringer, men nettstedet Firingsquad har vært på E3-området, og sett reklamer for spillet i sammenheng med Microsofts Games for Windows-paviljong. Det antas også at spillet kommer til 360.

Microsoft har kjøpt Massive Inc., et selskap som spesialiserer seg på å tilby dynamisk reklame gjennom spill. Massive sitt system brukes blant annet i Anarchy Online, og nå har Microsoft begynt å undersøke hvordan de kan implementere dynamisk onlinereklamering i onlinemiljøer som Windows Live og MSN. Massive samarbeider også med Microsofts Xbox-divisjon.

3000AD har kunngjort Universal Combat: The Legacy Edition (UCLE). Spillet vil inkludere alle kampanjene og oppdragene fra de tidligere Battlecruiser og Universal Combat-spillene, noe som totalt gir det ni store kampanjer og over hundre actionbaserte scenarier. Ellers loves vi en rekke forbedringer, og en lansering i løpet av andre kvartal dette året.

Codemaster har kunngjort Bliss Island, et enkelt actionbasert hjernetrimspill for PC og PSP. PC-versjonen vil kunne kjøpes over nettet, mens PSP-versjonen kommer til butikkene. Spillet kommer med over 90 brett, hvor du må bruke en slags kanon for å lede fallende baller til de riktige hullene. Spillet utvikles av PomPom Software, og du kan teste en nettbasert sniktittversjon på spillets nettsted.

Sigil Games, skaperne av det kommende MMORPG-spillet Vanguard, har kunngjort at de jobber med Microsoft for å avslutte utgivelsesavtalen mellom de to selskapene. I stedet vil Sigil få Sony Online Entertainment til å gi ut spillet (som skal lanseres til vinteren). Vanguard designes av mannen bak EverQuest, Brad McQuaid, så det er mange som ser frem til dette spillet.

Auran har nå offisielt kunngjort MMORPG-spillet Fury, samtidig som de har lansert et nettsted til spillet. Fury beskrives som et kompetitivt onlinerollespill som tar alle de beste elementene fra MMO-sjangeren og blander dem med elementer fra førstepersons skytespill. Utviklerne skryter av et dynamisk gameplay og massevis av variasjon.

Til slutt kan du ta en titt på noen nye videoer. Danske Zero Point har gitt ut en trailer fra Interstellar Marines (tidligere kjent som Project IM), et førstepersons eventyrspill som bruker Unreal 3-motoren. Nettstedet BF2S har en eksklusiv video fra Battlefield 2142, som viser spillets titan-modus. Gamestar.de har fått hendene i kort video fra Medieval 2: Total War.

Siste fra forsiden