Nytt om Vivendi-spillene

Ghostbusters, Bourne og Brütal Legend

Variety har gravd frem ytterligere informasjon om fremtiden til Ghostbusters, Bourne-serien og Brütal Legend.

Det har vært mye fokus på sammenslåingen av Activision og Vivendi i det siste, etter som Activision gjorde det klart at en rekke høyprofilserier fra Vivendi/Sierra ikke lenger hadde en fremtid innenfor Activision Blizzard.

Ghostbusters i 2009?

Tre av disse var Ghostbusters, Bourne-serien og Brütal Legend, og nå har Variety funnet ny informasjon om fremtiden til alle disse spillene.

Ghostbusters er det spillet som var nærmest utgivelse, da det skulle komme ut til høsten. De dårlige nyhetene er at det gjør det sannsynligvis ikke, men de gode nyhetene er at sannsynligheten er svært liten for at det kanselleres totalt.

En representant for Sony, som eier rettighetene til Ghostbusters-franchisen, forteller at de jobber med Activision for å utforske mulighetene til spillets fremtid.

Han røper også at selskapet ser dette som en sjanse til å lansere spillet samtidig med filmens tjuefemårsjubileum, i 2009. Det virker som Sony og Activision er i diskusjon med en rekke andre utgivere, og spørsmålet er nå hvem som eventuelt vil plukke det opp.

Vi vet ikke når Brütal Legend kommer i salg.

Brütal Legend og Bourne

Brütal Legend var også planlagt utgitt i 2008, og i går ble det klart at spillet «har det bra». Variety har mer informasjon: Rettighetene til spillet eies av utvikler Double Fine Studios, som visstnok er svært nær en avtale med et annet selskap.

Interessant nok forstår Variety-skribenten det slik at spillet kanskje ikke blir utgitt av en tradisjonell spillutgiver, og at det blir utgitt på en «unik» måte. Det er dessverre alt Variety har av informasjon.

Til sist har vi Bourne-serien, som er basert på Robert Ludlums spionbøker om Jason Bourne. Activision har tydeligvis nok med James Bond, og trenger ikke en ekstra superspion i stallen sin.

Vivendi hadde opprinnelig rettighetene til å lage og gi ut Bourne-spill frem til 2015, men i følge Variety har disse nå gått tilbake til Ludlum Entertainment.

For øyeblikket har ikke Bourne Entertainment lagt noen klare planer for seriens spillfremtid, men forteller at de ønsker å bringe flere Bourne-spill til markedet, enten selv eller gjennom en annen utgiver.

Siste fra forsiden