Nytt rekordår i Norge?

Spillmarked i stadig vekst

Skal vi tro salgstallene for første halvår, går vi mot nok et rekordår for det norske spillmarkedet.

Norsk Spill- og Multimediaforening har levert omsetningstall fra spillbransjen fra første halvdel av 2008, og kan skryte av at bransjen under ett har hatt en oppgang på 16,6% i forhold til samme periode i fjor.

Sony forsyner seg grådig av kaka.

Dermed går det norske spillmarkedet mot nok et rekordår. Totalt omsatte bransjen for 231 millioner kroner i løpet av første halvdel av året.

Som vanlig har NSM også publisert statistikk over de ulike formatene på markedet, og tallene viser at Playstation 3 har tatt over fakkelen etter Playstation 2, som den konsollen det selges mest spill til her til lands.

Totalt har Playstation 3 kapret hele 31% av markedet, mens Xbox 360 har 17,7% og Wii har 14,2%. Det er verd å legge merke til at Microsoft ikke oppgir salgstall for sine egne produkter, og at den reelle markedsandelen til Xbox 360 derfor er noe større.

PC-salget har hatt en markant nedgang dette halvåret, noe som kanskje skyldes en mangel på store titler (i fjor knuste World of Warcraft: Burning Crusade all motstand).

PC-salg står for 15,2% av det norske spillsalget. NSM registrerer imidlertid kun salg over disk, og ikke det stadig økende nedlastbare markedet.

Av de håndholdte systemene er det DS som leder an, med 9,5% av det totale markedet. PSP sliter kraftig, med kun 1,5%. Ellers ligger gamle PS2 fortsatt godt an, med sine 11,2%.

Siste fra forsiden