Nytt Ringenes Herre-rollespill

EA har kunngjort et nytt action-rollespill i Ringenes Herre-universet, som foregår 80 år før hendelsene i trilogien.

I forbindelse med et pressearrangement i San Francisco i går, annonserte Electronic Arts navn og tanker bak det neste spillet i Ringenes Herre-universet. Spillet har fått navnet Lord of the Rings: The White Council og er inspirert av filmtrilogoen, men handlingen foregår 80 år tidligere. White Council er navnet på et råd med alver og trollmenn, hvor Gandalf, Saruman, Galadriel og Elrond er medlemmer.

– De ekstremt talentfulle og ivrige medarbeiderne våre har bestemt seg for å lage en fantastisk ny spillopplevelse for tilhengerne av Ringenes Herre-serien og rollespill generelt. The Lord of the Rings, The White Council har en nestegenerasjons spillopplevelse og en storslagen ny historie, vi tror dette kommer til å bli en stor suksess, forteller Steve Gray, sjefsprodusent for The Lord of the Rings: The White Council, i en pressemelding.

I spillet kan man bygge opp sin egen karakter og forme denne til du er sterk og tøff nok til at The White Council invitere deg inn i varmen. Man kan velge å spille som menneske, alv, dverg eller hobbit. Som medlem av rådet må du hjelpe til å kjempe mot et ny ondskap som truer Midgard.

Spillerne vil ha frihet til å utforske en åpen verden basert på J.R.R. Tolkiens Midgard. Utviklerne er selv hardbarkede Ringenes Herre-entusiaster, og har uttrykket ønske om å holde seg så tett til kildemateriellet som mulig. Spillopplevelsen vil bære preg av actionelementene fra To Tårn og Atter en Konge, blandet med det taktiske vi finner i The Third Age. EA ønsker et spill som er dypt og komplekst nok til å tilfredstille rollespillere, men som samtidig tilbyr raske og voldsomme kamper.

Deltakere på EA sitt pressearrangement fikk se den første traileren, hvor stemmen til Gandalf fortalte at mørke tider er i vente. Her fikk man se en drage på et fjell av gull, en hobbit som kjempet mot en enorm ulv, en gigant som i full marsj gjennom en skog, og en dverg som kjemper mot en drage. I følge de første rapportene ser og beveger karakterene seg svært troverdig, og spillet ser generelt meget pent ut.

Lord of the Rings: The White Counvil utvikels for PC, Xbox 360 og PlayStation 3, og skal utgis i løpet av høsten 2007.

Siste fra forsiden