Nytt rollespill i 2009

THQ vil gi ut et rollespill fra Big Huge Games, som utvikles under ledelse av Bethesda-veteran Ken Rolston.

Den amerikanske utgiveren THQ har kunngjort at de vil gi ut det kommende rollespillet fra Big Huge Games. Spillet skal lanseres i for Xbox 360, PlayStation 3 og PC 2009, og for øyeblikket har vi svært lite konkret informasjon om spillet.

Hoveddesigner Ken Rolston (bilde fra BHG)

– Vi har ønsket å lage et rollespill i årevis, og jeg tror retningen vi har tatt med dette spillet vil imponere. THQ sine egenskaper i forhold til å utvikle nye intellektuelle eiendommer, og deres rykte for fantastisk støtte til utviklerne sine, gjorde dem til en ideell partner for å bringe vårt drømmespill til markedet, forteller Big Huge Games-president Tim Train i en pressemelding.

Fra før av vet vi at Big Huge Games har jobbet med spillet i lang tid, og at de tidligere i år ansatte Ken Rolston som hoveddesigner på spillet. Rolston var hoveddesigneren av det populære rollespillet Morrowind, og har 25 års erfaring med spilldesign. Han pensjonerte seg etter at Morrowind-etterfølgeren Oblivion ble ferdig, men lot seg friste tilbake til industrien av Big Huge Games.

– Jeg er sjokkert over talentet, egenskapene og energien i Big Huge Games-teamet, og jeg er stolt av å kunne legge ut på en pilgrimsreise for å skape et friskt og originalt rollespill i dette selskapet. Jeg er overbevist om at rollespilltilhengere vil dele vår entusiasme når vi røper nye detaljer om spillet i løpet av de kommende månedene, forteller Rolston.

I et intervju med IGN sier Tim Train at Rolston er eksepsjonelt god til å skape virtuelle verdener, og at han har hjulpet Big Huge Games-teamet å løse typiske rollespillproblemer som de har ergret seg over i årevis.

Big Huge Games er kjent for strategispillene Rise of Nations og Rise of Legends, og lanserte i går sitt nyeste spill, Xbox 360-versjonen av brettspillet Settlers of Catan. De jobber visstnok også med et nytt strategispill.

Siste fra forsiden