Nytt spill fra skaperne av Uplink

Husker du det innovative hacker-spillet Uplink? Da vil det nok glede deg å høre at Introversion er i gang med et nytt og spennende prosjekt.

Spillet heter Darwinia, og her får du rollen som en gamer som har blitt sugd inn i et nettverk av gamle spillkonsoller for å slå tilbake en virusinfeksjon. Dette nettverket er et surrealistisk og fargerikt landskap fylt av fraktaler og kjente klassiske videospillfigurer.

Gameplayet i Darwinia vil minne om klassikere som Cannon Fodder og Syndicate, og for de som ikke har opplevd disse spillene kan vi fortelle at det er snakk om en blanding av skytespill og sanntidsstrategispill, hvor du kontrollerer en liten gruppe soldater som må kjempe mot horder av fiender.

I og med at spillet foregår inne i gamle spillkonsoller, vil fienden du kjemper mot være klassiske "spriter" (altså 2D-objekter) og strekmenn. Folkene dine vil blant annet være bevæpnet med rakettkastere, maskingevær og laserkanoner, og i tillegg vil du ha mulighet til å tilkalle luftangrep fra en skvadron "space invaders".

For å sikre en autentisk atmosfære vil spillet komme med en avansert lydemulator som skal reprodusere de kjente lydopplevelsene litt eldre gamere kjenner godt fra åttitallets spill. Grafikken trenger vi egentlig ikke å kommentere, da skjermbildene du ser under forteller alt om den unike grafikkstilen Introversion har gått for.

Darwinia skal etter planen lanseres til høsten.

Siste fra forsiden