Nytt spill fra Total War-skapere

Strategi for konsoll og PC

Creative Assembly jobber med et strategispill som skal revolusjonere sjangeren på konsoll.

Det er ikke så rent sjeldent at vi hører om strategispill som skal sprenge grenser på konsoll, men det er selvsagt noen utviklere vi stoler mer på enn andre. En av disse er Creative Assembly, som har stått bak den fantastiske Total War-serien.

Nå har de kunngjort Stormrise, et sanntidsstrategispill for Xbox 360, PS3 og PC. Spillet vil lanseres i 2009, og med tanke på at pressemeldingen fokuserer ensidig på konsollversjonene kan det tenkes at PC-versjonen kommer litt senere (muligens for å ikke stjele markedsandeler fra Empire: Total War.

Stormrise skal tilby tilhengere av tradisjonelle sanntidsstrategispill en involverende og dramatisk historie, som visstnok skal utfordre spillernes samvittighet like mye som spillet utfordrer deres strategiske og taktiske egenskaper.

Her får du lede troppene dine fra selve frontlinjene, i stedet for det tradisjonelle fugleperspektivet. Spillet lar deg kontrollere styrker i luften, på hustak, på bakken og til og med under jorden. Disse ulike vertikale lagene skal gi spillet ekstra taktisk dybde.

Pressemeldingen forteller at vi kan se frem til et enkelt og effektivt kontrollsystem skreddersydd konsoll, som gjør det lett å velge enheter, navigere dem rundt og gi dem ordre.

Spillet foregår i en postapokalyptisk verden der to fraksjoner er låst i en dødelig kamp. Disse er Echelon, som er etterkommere til en teknologisk avansert sivilisasjon som overlevde katastrofen i en slags dvaletilstand, og Sai, som overlevde gjennom mutasjoner.

Mer informasjon om Stormrise skal bli å finne på spillets nettsted (som for øyeblikket leder rett til hjemmesiden til utgiver Sega).

Siste fra forsiden