Nytt Star Trek-spill til PS2

Bethesda har kunngjort romskytespillet Star Trek: Encounters for PS2, samtidig som de har fått eksperthjelp til de øvrige Star Trek-spillene.

Star Trek: Encounters er et arkadeaktig romskytespill for PS2, under utvikling hos skotske 4J Studios. Spillet inneholder skip, karakterer og våpen fra alle Star Trek-seriene, og skal etter planen lanseres til høsten, samtidig med at serien feirer sitt førtiårsjubileum. Totalt får vi over 60 forskjellige romskip (fra Federation, Klingon, Romulan, Borg, Xindi, Ferengi, Kazon, Orion, Cardassian, Vulcan, og Species 8472).

Bethesda forteller at vi får tre forskjellige spillmoduser; "skirmish"-modus, episodemodus og flerspillermodus. Oppdragene i spillet vil gjenskape klassiske scener fra seriene og filmene, og uansett hvilken modus vi spiller, kan vi forvente rask og arkadeaktig action. I flerspillermodus kan man enten spille mot hverandre ved hjelp av delt skjerm, eller i kooperativt modus online.

Star Trek: Encounters er det tredje Star Trek-spillet Bethesda Softworks har fortalt at de jobber med. De to andre er de strategiske romkampspillene Star Trek: Legacy for Xbox 360 og Windows og Star Trek: Tactical Assault for PSP og DS. Nå har Bethesda kunngjort at de får hjelp fra den erfarne Star Trek-skribenten Dorothy Fontana til å lage historiene for disse spillene.

Fontana har jobbet med Star Trek-episoder helt siden serien startet, og har i tillegg jobbet med Babylon 5 og Earth: Final Conflict. Dessuten har hun vunnet flere priser for arbeidet sitt, og i 2001 ble hun beæret med en plass i The American Screenwriters Association Hall of Fame. Fontana er fornøyd med Bethesda sin lojalitet til kildematerialet, og forteller at hun gleder seg til å skape nye eventyr for franchisens tilhengere.

Siste fra forsiden