Nytt strategispill fra EA

Krig mellom guder og kjemper

EA har kunngjort Battleforge, et strategispill som vektlegger nettspill og samlemani.

I 2006 snappet EA opp Spellforce-utvikler Phenomic. Spellforce-serien er en blanding av strategi og rollespill, og under EA prøver det tyske studioet seg nå på et nytt hybridkonsept.

Battleforge er en blanding av sanntidsstrategispill og kortspill av typen Magic: The Gathering. Du skal bygge din egen hær ved hjelp av kort og beseire fiendene dine i storslåtte slag.

Phenomic og EA har foreløpig ikke røpet hvordan dette systemet skal virke, men en av de viktigste målene deres med Battleforge er å integrere internett mer en noe tidligere strategispill:

– Med samarbeidmodus, utfordrende turneringer, laug, samtalerom og robust netthandel for å kjøpe og bytte kort er Battleforge det første sanntidsstrategispillet hvor sosiale komponenter er en integrert del av et spennende fantasistrategispill i sanntid, hevder produsent Richard Leinfellner.

Handlingen i Battleforge finner sted på en planet hvor menneskeheten er fanget i en krig mellom gale guder og eldgamle kjemper. For å overleve bruker menneskene en mektig, magisk smie som kan skape legendariske monstre ved å bruke de fire elementkreftene i verden. Med smia og deres nyervervede krigere skal menneskeheten ta planeten tilbake.

EA har bestemt seg for at Battleforge-spillere må benytte mikrotransaksjoner over nettet for å kjøpe nye kort, men ellers er det foreløpig ingen planer om å selge ekstra innhold.

Det er foreløpig ikke nevnt om Batttleforge får en enspillerdel.

Spillet ventes i butikk til høsten. Vi kommer tilbake med mer informasjon og bilder så snart det foreligger.

Siste fra forsiden