Oblivion er ferdigutviklet

Her er nyheten svært mange har ventet på: The Elder Scrolls IV: Oblivion er ferdigutviklet, og kommer i salg før måneden er omme.

Bethesda Softworks og 2K Games har nå kunngjort at The Elder Scrolls IV: Oblivion har blitt ferdigutviklet. I USA sendes spillet ut den 20. mars, og vil være å finne i butikkene så tidlig som tirsdag 21. mars. Det ser dessverre ut som vi europeere må vente noen dager ekstra. Take 2 og den nordiske distributøren KE Media har lenge operert med 24. mars som spillets nordiske lanseringsdato, og dette er sannsynligvis fortsatt planen.

Dette vil med andre ord si at det er under en måned til vi får fingrene i et av tidenes mest etterlengtede rollespill. Spillet kommer til både Xbox 360 og PC, og slippes i både normal utgave og samlerutgave (hvor du blant annet får en håndbok, en DVD med "making of"-film og en septim-mynt).

The Elder Scrolls IV: Oblivion er det fjerde rollespillet i den populære Elder Scrolls-serien. Det blir ingen direkte etterfølger til Morrowind, men foregår i den samme spillverdenen og vil bygge videre på det åpne og frie gameplayet vi kjenner både fra Morrowind og tidligere spill i serien.

Denne gangen foregår handlingen i Cyrodiil, som er hovedsetet for det en gang så mektige imperiet Tamriel. Her har det åpnet seg portaler til underverdenen Oblivion, og resultatet er at uhyggelige monstre strømmer ut og ødelegger alt på sin vei. Du begynner spillet som en simpel fange, men det viser seg raskt at du har en svært viktig rolle å spille i Cyrodiil sin skjebnetime.

Som i tidligere Elder Scrolls-spill vil du få muligheten til å utforske spillverdenen slik du selv ønsker det, og naturligvis inneholder spillet en haug av sideoppdrag, samt en rekke ulike fraksjoner som du kan bli medlem av og fullføre oppdrag for.

Oblivion kommer også med flere nyheter, slik som et system som kalles "Radiant AI". Dette vil sørge for at personene i spillverdenen føles levende, og gir dem muligheten til å gjøre sine egne valg basert på verden rundt dem. De vil selv bestemme når og hvor de skal spise og sove, om de skal innlede samtaler med noen andre (samt hva de eventuelt skal snakke om).

Siste fra forsiden