Oblivion til PS3 og PSP?

Gamasutra forteller at det som ser ut som en ny utgivelsesliste fra Bethesda røper at Oblivion kommer til PSP og PS3. I tillegg: Wizard's Tower er lansert.

Gamasutra har fått klørne sine i det som ser ut til å være en lekket utgivelsesliste fra Bethesda Softworks. Her røpes det at Oblivion kommer til PS3 og PSP senere i år. Om listen er ekte gjenstår å se, men da Bethesda kunngjorde Oblivion fortalte de at spillet skulle komme til PC og "fremtidige konsoller" (i flertall), noe som tyder på at en PS3-versjon har vært planlagt hele tiden.

PSP-versjonen virker i utgangspunket litt mer usannsynlig, men det er før vi husker at Bethesda allerede er i ferd med å lansere Oblivion til mobiltelefoner, og har blant annet lansert flere Elder Scrolls Travels-spill til mobile plattformer (samt Nokias ikke helt vellykkede nGage).

Det er med andre ord usannsynlig at en PSP-versjon vil være en direkte kopi av de store konsollversjonene, men ikke like usannsynlig at den faktisk er på vei, i en eller annen form. Det gjenstår selvfølgelig å se hvorvidt disse rapportene er ekte eller ikke, men det ville ikke være noen stor overraskelse om de viser seg å være det.

Bethesda har kommentert saken ved å fortelle at de ikke har kunngjort noen planer for å lansere Oblivion på PSP og PS3. Det visste vi strengt tatt fra før, så deres kommentar sier oss egentlig relativt lite. Vi må med andre ord bare vente og se - om informasjonen er ekte, tar det utvilsomt ikke mange månedene før Bethesda kommer med en kunngjøring.

I mellomtiden kan de som allerede eier Oblivion laste ned Wizard's Tower, den nyeste betal-modifikasjonen til spillet. Som navnet tilsier inneholder denne en bolig spesialdesignet for trollmenn, og her får vi blant annet en hage med 130 forskjellige blomster og muligheten til å teleportere seg til alle magikerlaugene i Cyrodiil. PC-eiere finner modifikasjonen hos Obliviondownloads, og prisen er ca. 12 kroner.

Siste fra forsiden