Offisielt Blood Bowl-spill under utvikling

Franske Cyanide er i full gang med et offisielt Blood Bowl-spill for flere plattformer.

Den franske utvikleren Cyanide har sendt ut en e-post hvor de skryter av hvordan selskapet har utviklet seg i løpet av 2007. Fra å være en utvikler som kun satset på PC-baserte sportsspill, har de utvidet seg til å utvikle for flere plattformer og lage spill i flere sjangere.

Konseptbilde fra Blood Bowl

Et av de kommende prosjektene deres er en offisiell data- og konsollspillversjon av brettspillet Blood Bowl, fra Games Workshop (som kanskje er mest kjent for Warhammer-spillene).

Pressemeldingen forteller ikke spesielt mye om det nye Blood Bowl-spillet, som kommer til PC, Xbox 360, PSP og DS i 2008. Spillet beskrives imidlertid som en trofast gjengivelse av brettspillet, hvor krigere fra Warhammer-universet møtes til dyst i det som mest minner om en brutal versjon av amerikansk fotball.

I en annen del av pressemeldingen forteller Cyanide at de også jobber med en dynamisk 3D-basert animasjonsmotor, som vil sikre ekstremt realistiske figuranimasjoner. Denne vil de bruke i sine kommende spill, inkludert Blood Bowl.

Cyanide har tidligere stått for Chaos League, et spill som på mange måter minnet litt om Blood Bowl (og derfor også fikk uønsket oppmerksomhet fra advokatene til Games Workshop). Mange har gode minner fra den første PC-versjonen av Blood Bowl, og så på Chaos League som en spirituell oppfølger til Blood Bowl.

Andre titler som nevnes i Cyanides pressemelding er en tilleggspakke for actionrollespillet Loki, et komisk sanntidsstrategispill som foregår i et underjordisk miljø, samt en ny versjon av Pro Cycling Manager.

Siste fra forsiden