Onlinespillet Horizons nå i salg

Ataris nye onlinesatsing - fantasispillet Horizons - har nå blitt lansert i Europa. Spillet har vært gjennom betaktelig beta-testing i hele år, og er nå lansert på vår side av dammen - allerede fire dager før USA.

For selv om spillfantastene i USA må vente helt til 9. desember, kan vi her i Europa allerede meske oss i det nye fantasilandet Istaria. Horizons er et onlinespill på lik linje med veletablerte titler slik som EverQuest, Dark Age of Camelot og Anarchy Online.

Det utviklerne av Horizons der i mot har lagt vekt på, er det sosiale aspektet. Spillere vil kunne bygge hus i byene, samtidig som de tar opp en rekke forskjellige yrker slik som smed, trearbeider og skredder. De må selv utvinne mineralene fra naturen med øks og spade, for der etter å foredle det til noe andre spillere forhåpentligvis vil investere i. Spillere vil naturligvis også kunne inkludere seg selv i diverse kampklasser, og reise ut på vidstrakte eventyr etter gull og annen rikdom.

Horizons lar også spillerne innta rollen som drager, noe som ikke har vært sett før i et onlinebasert rollespill. Her vil du kunne utvikle deg fra en søt baby-drage til et fryktinngytende, ildsprutende beist. I det ringe riket Istaria er det også en lurende trussel i hvert hjørne: "The blight". Ondskapens minioner prøver å kjempe seg inn i drømmelandet, og det er spillernes oppgave å kjempe dem tilbake. Ellers vil landskapet sakte utvikle seg til et dødt land, badet i storm og det som verre er.

Det er Atari som distribuerer spillet, og det er satt opp en dedikert hjemmeside for Europa-spillerne (se nedenfor). Om spillet blir den neste revolusjonen innenfor sjangeren gjenstår å se, og Gamer.no vil ta seg tid til å synke inn i verdenen før vi kommer med vår konklusjon.

Siste fra forsiden