Oppfølger til Total Annihilation?

Koreanske Phantagram skulle visstnok lage oppfølger til denne klassikeren, men nå har mannen som designet originalen røpet at en oppfølger er under utvikling hos Gas Powered Games.

I 2002 ble det kunngjort en avtale mellom Atari, som eier rettighetene, og den sør-koreanske utvikleren Phantagram om at Phantagram skulle lage en oppfølger til det klassiske sanntidsstrategispillet Total Annhihilation. Siden har vi ikke hørt mer fra den kanten, og nå er merkelig nok pressemeldingene som kunngjorde avtalen borte.

Designeren av originalspillet, Chris Taylor, er nå sjef for Gas Powered Games, selskapet bak Dungeon Siege-serien. På en yrkesmesse på DigiPen's Institute of Technology ble Chris spurt av en student om han kunne si noe om en mulig etterfølger. Til svar sa han at Gas Powered Games jobber med en oppfølger. Han gav imidlertid ingen detaljer om hvorvidt dette er en reell etterfølger (altså: Total Annihilation 2) eller om det er snakk om et liknende spill med en annen tittel.

Han sa heller ikke hvem som skulle utgi tittelen, men røpte såpass at de har sikret en avtale med et stort selskap, og at dette ikke er et selskap som utgir operativsystemer. Det utelukker naturligvis Microsoft, som er utgiveren av Gas Powered Games sine Dungeon Siege-spill. Hvis utgiveren er Atari er sjansene store for at prosjektet blir en offisiell etterfølger.

Dette er uten tvil godt nytt for strategientusiaster. Total Annihilation, som ble utgitt i 1997, er ikke like kjent som Starcraft og andre strategispill fra den tiden, men har en solid tilhengerskare som står på at det er et av tidenes beste sanntidsstrategispill. Det er derfor oppløftende å se at det kommer en oppfølger fra mannen som opprinnelig skapte spillet.

I følge Chris Taylor vil de komme med en offisiell kunngjøring innen de nærmeste månedene, og vi kommer tilbake med mer informasjon etter som det kommer.

Siste fra forsiden