Penny Arcade åpner spillbutikk

Nytt prosjekt for Gabe og Tycho

Penny Arcade og Hothead Games åpner egen nettbutikk for å selge On the Rain Slick Precipice of Darkness.

Penny Arcade er den desidert mest populære av de mange TV-spilltegneseriene på nettet. Opp gjennom årene har skribent Jerry «Tycho» Holkins og illustratør Mike «Gabe» Krahulik fått til mange ulike prosjekter takket være dens popularitet, deriblant utviklingen av et eget eventyrspill basert på serien.

Penny Arcade-heltene Tycho og Gabe opptrer snart i eget eventyrspill.

Den første episoden i serien, On the Rain-Slick Precipice of Darkness: Episode One, er nesten ferdig utviklet av Hothead Games, og i den anledning har Krahulik annonsert hvordan de har tenkt å få det til forbrukerne. Sammen med Hothead Games har Penny Arcade åpnet nettsiden Greenhouse for å selge spillet.

Foreløpig ligger det bare en fil oppe på siden, en Podcast om On the Rain-Slick Precipice of Darkness. Den er ment som en stresstest for å se hvordan nettstedet håndterer trafikk før spillet legges opp. Greenhouse skal til å begynne med bare selge episoder av Penny Arcade-spillet, men Krahulik håper siden i fremtiden kan brukes av andre små utviklere:

– Til å begynne med er Greenhouse stedet hvor du kan kjøpe våre spill, men med tiden håper vi å kunne bruke nettsiden til å promotere gode spill fra uavhengige utviklere, spill som ellers ville gått upåaktet hen, skriver Mike «Gabe» Krahulik på Penny-Arcade.com.

I en pressemelding utdyper Robert Khoo i Penny Arcade dette poenget med å hjelpe små utviklere med å få spillene sine ut i markedet:

– Det er for mange fantastiske spill der ute som man aldri hører om. Enten er det for smalt eller for risikabelt for de store utgiverne å være komfortabel med å distribuere det. Vi ønsker at Greenhouse er et alternativ for disse utviklerne.

On the Rain-Slick Precipice of Darkness: Episode One slippes også på Xbox Live Arcade. Det er kun avsluttende feilsøking og godkjenning fra Microsoft som gjenstår før en lanseringsdato for begge utgavene kan spikres.

Holkins og Krahulik er forøvrig allerede begynt å arbeide på den andre episoden av On the Rain-Slick Precipice of Darkness.

Siste fra forsiden