Perimeter

Codemasters har akkurat gitt ut en demo av det spennende og nyskapende sanntidsstrategispillet Perimeter.

Perimeter er et sanntidsstrategispill som ser ut til å komme med en hel rekke nye og spennende ideer. Spillet foregår i fremtiden, og jordkloden er i ferd med å dø ut. Derfor kjemper jordens sivilisasjoner om nytt land på fremmede planeter, hvor de ikke alltid er like velkomne.

I dette spillet er den viktigste ressursen flatt land som det er mulig å bygge på, og derfor får du en hel rekke muligheter i forhold til det å forme de ulike landskapene etter dine behov. Dette landet må du så bruke til å bygge kjempemessige glasskuppeler på, som befolkningen din kan bosette seg i.

For å beskytte koloniene dine kan du sette opp massive kraftfelt som fungerer som (nesten) usårbare murer, men disse vil kun være operative så lenge du har nok energi til å forsyne dem. Det å sikre nok energi til kraftfeltene dine (og alle andre bygninger og enheter) blir dermed en viktig del av gameplayet.

En annen spennende detalj er at spillet tilbyr stor frihet i forhold til design av militærenheter. Spillet starter med tre grunnenheter, og hver av disse kan kombineres med andre enheter slik at du kan skape sofistikerte og spesialiserte enheter. Spillet inneholder mulighet for å lage 28 forskjellige enheter, og du kan kontrollere 500 forskjellige enheter samtidig.

Perimeter kommer med en historieledet enspillerkampanje som foregår over 30 kart, samt mulighet for at opp til fire spillere kan spille mot hverandre over LAN eller Internett på fem ulike kart.

Demoen er på 179 MB og inneholder ett øvingsoppdrag, et ordentlig oppdrag ("Isoland"), samt to "instant battle"-kart ("Fish og "Tini"). Du kan laste den ned herfra:

Siste fra forsiden