Nettmøte

– Piratkopiering kan ramme forbrukerne

Se hva Microsoft svarte i nettmøte

Fredag stilte Microsoft opp i nettmøte på Gamer.no. Her er alle svarene.

Fredag klokken 12 svarte Tony Renstrøm fra Microsoft på spørsmål fra leserne. Renstrøm leder Entertainment & Devices-avdelingen til Micrsoft i Norge. Han er med andre ord ansvarlig for alle fysiske produkter som selges i Norge, inkludert Xbox 360-maskinvaren, alle spill, mus og tastaturer.

Over 200 spørsmål

Totalt kom det inn over 200 spørsmål, og Renstrøm svarte på 42 av dem. Mange av spørsmålene dreide seg om Blu-ray, støyproblemer og lanseringstidspunkt for den store høstoppdateringen:

Tony Renstrøm i Microsoft Norge svarte på spørsmål.

– Det er enda ikke satt noen konkret dato for oppdateringen, men den ser svært lovende ut. «New Xbox Experience» blir blant annet noe av det du kan glede deg til i oppdateringen, skrev Renstrøm i nettmøtet.

Blant nyhetene her er et helt nytt grensesnitt, muligheten til å kopiere spill over til harddisken for kortere laste tid og eliminering av støy fra DVD-spilleren, nye sosiale tjenester, flere muligheter for å skreddersy din egen «avatar», og støtte for 16:10-skjermer og oppløsningene 1650x1050 og 1440x900.

Piratkopiering er stadig et hett tema, som Microsoft benyttet anledningen til å kommentere i dagens nettmøte:

– Piratkopiering er et stort problem for alle som produserer og distribuerer digitalt innhold. Om dette er et problem som eskalerer i stadig større skala, vil det også kunne ramme forbrukere som på sikt vil lide under et mindre utvalg spill, og muligens også spill med dårligere kvalitet enn hva vi har i dag, hevder Renstrøm.

Fortsatt ingen Blu-ray-planer

Videre gjorde han det klart at det ikke foreligger planer for en Blu-ray-spiller på Xbox 360, men pekte på den kommende filmtjenesten som et alternativ:

– Via Video Marketplace, som er lansert i USA, England, Tyskland og Frankrike, er det for eksempel ingen problemer med å spille en HD-film. Blu-ray er bare enda et optisk format, men med større lagringskapasitet. Dessuten skalerer Xbox 360 DVD-spilleren opp til 720p, noe som gjør at du kan få utbytte av din HDTV også når du ser på film med optisk format i din Xbox 360, fortalte Renstrøm.

Det er ikke klart når denne filmtjenesten kommer til Norge.

Her er alle spørsmålene Microsoft rakk å svare på i dag:

Siste fra forsiden