PlanetSide lanseres

Vi har blitt oversvømmet av MMORPG-spill den siste tiden, og det ser ikke ut til å stoppe her. Flere store titler er på vei, og det er nok ikke få fans som sitter og kribler etter å slå kloa i akkurat sin favoritt.

Noe som er litt uvanlig dog er PlanetSide, et MMOFPS (Massivt Multiplayer Online Førsteperson Skyter) fra Sony Entertainment. Ti kontinenter er satt opp for at du som spiller skal kunne leke commando og prøve deg mot andre spillere i dette noe uortodokse onlinespillet.

Spillet har vært i beta en stund og flere av dere har kanskje prøvd det allerede. Nå er spillet lansert, og skal være i butikkene når du leser dette. Noe av det som blir nytt i PlanetSide er at spillet er ?PvP only?, det vil si at du ikke spiller mot datastyrte motstandere, men alle du slåss mot i krigen faktisk er andre mennesker. Som vanlig koster det noen kroner i måneden å være medlem i et slikt spill, men dette er nødvendig for å dekke kostnadene det er å drive et slikt spill. Konstant overvåkning, serverdrift, båndbredde og ikke minst lønninger til support-team og utviklere som hele tiden vil komme med ?patcher? for å fikse små feil og for å balansere spillet etterhvert hvis det trengs.

I spillet er du soldat, og kan velge selv hvem av de tre store imperiene du vil bli med i. Alle har det samme store målet, og vil utslette de andre to for å få full kontroll over verden. Du kan forbedre soldaten din etterhvert som du spiller, og spillet inneholder også et rankingsystem. Start som menig, og kanskje etterhvert får du din egen lille tropp å kommandere rundt i kamp. Spillet har flere roller du kan ta, men det er ingen krav å velge en spesiell. Mange vil kanskje lage sin egen kombinasjon av flere roller, men dette vil selvsagt da igjen begrense hvor proff du kan bli innen hver av rollene. En som bruker litt tid på alle rollene vil neppe ha noen sjangse mot en som har valgt bare en ting. Dette kalles å spesialisere seg, og kan ofte bli en fordel. Det er dog vanskeligere å spille til mer du spesialiserer deg, og veien mot toppen kan bli hard. Stå på soldat, så kanskje det en dag blir mann av deg!

Siste fra forsiden