Platinum Games skal prøve seg på Transformers

De japanske action-mesterne står bak det nyeste robotspillet.

Activision

Det har gått opp og ned for Transformers-spillene i det siste. Fjorårets Rise of the Dark Spark ble ikke spesielt godt mottatt etter at de undervurderte Cybertron-spillene viste hvordan Hasbros kjente roboter kan fungere i dataspillform. Nå skal Activision forsøke seg på et nytt Transformers-spill, men denne gangen kan de kanskje treffe en solid innertier.

De har i det minste truffet innertier på den grafiske stilen. (Bilde: Activision)

Lørdag morgen amerikansk avslørte nettstedet PureXbox at et nytt Transformers-spill er i emning. Dette ble deretter støttet av en oppføring av spillet Transformers: Devastation på nettsidene til den kanadiske grenen av elektronikkjeden Best Buy.

Spillet skal være et nytt forsøk på å adaptere den originale animasjonsserien mange av oss husker fra barndommen. Grafikken er i fargerik «cel shading»-stil, som etterligner uttrykket til fjernsynsserien. Den største avsløringen er derimot at spillet skal utvikles av japanske Platinum Games, skaperne av Vanquish, Bayonetta og The Wonderful 101.

En actionfest uten like?

I stedet for å være et tredjepersons skytespill med litt hugg-og-slå-mekanikk skal Devastation fokusere langt mer på nærkamp, noe som støttes av skjermbilder sanket inn av PureXbox. Der ser vi de kjente Autobot-ene Optimus Prime og Bumblebee gi Megatron, Devastator og andre Decepticons skikkelig juling.

Min indre tiåring gjør kollbøtter akkurat nå. (Bilde: Activision).

Ifølge nettstedet DualShockers skal Platinum Games ikke ha ligget på latsiden, men bygget et unikt kampsystem som lar deg kombinere angrep i både robot- og kjøretøyform. Fem vanskelighetsnivåer og muligheten til å tilpasse figurene din på mange mulige måter skal by på stor gjenspillbarhet og flere timer med underholdning.

Utover Optimus Prime og Bumblebee får du også ta styringen over Autobot-ene Sideswipe, Wheeljack og Grimlock. Sistnevnte kan forøvrig omgjøre seg til en tyrannosaurus rex. Skuespillere fra animasjonsserien skal gjenta sine mest kjente roller, hvilket betyr at Peter Cullens brumlebasstemme er tilbake som Optimus Prime.

Dette er ikke første gangen Platinum Games brynser seg på en adapsjon av populærkultur. I fjor stod de bak en spillifisering av animasjonsserien The Legend of Korra, som viste seg å bli ganske laber. Forhåpentligvis vil ikke det samme skje med Transformers: Devastation.

Er du spent på enda et Transformers-spill eller bør Activision la melkekua være i fred en stund? Si din mening i kommentarfeltet.

Siste fra forsiden